Deaş Kerkük'te Peşmergeye Saldırdı: 4 Yaralı

Deaş Kerkük'te Peşmergeye Saldırdı: 4 Yaralı
KERKÜK (A.A) - Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın, Kerkük kentine bağlı Dakuk ilçesine gerçekleştirdiği saldırıda 4 peşmergenin yaralandığı, çıkan...

KERKÜK (A.A) - Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın, Kerkük kentine bağlı Dakuk ilçesine gerçekleştirdiği saldırıda 4 peşmergenin yaralandığı, çıkan çatışmalarda çok sayıda DEAŞ militanının öldürüldüğü belirtildi.

Bölgedeki Peşmerge gücü komutanlarından Albay Kamaran Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Dakuk ilçesine bağlı Zankır köyündeki peşmerge gücüne, bir grup DEAŞ militanı saldırı düzenledi. Saldırıda 4 peşmerge yaralandı. Saldırının ardından çıkan çatışmada çok sayıda örgüt militanı da ölü olarak ele geçirildi." dedi.

Saldırıdan hemen sonra bölgeye çok sayıda güç takviyesi yapıldığını aktaran Mahmud, DEAŞ'ın, bölgeye sık sık sızmaya ve saldırılar düzenlemeye başladığını ifade etti. Mahmud, "Musul'dan kaçan terör örgütü militanları, bu kez toplandıkları Havice ilçesinden saldırı düzenliyor." diye konuştu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.