Deaş'la Mücadele Küresel Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısı

Deaş'la Mücadele Küresel Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısı
Washington'daki toplantının ardından açıklanan ortak bildiride, Fırat Kalkanı Harekatının Suriye'nin kuzeyinin terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmesindeki başarısına vurgu yapıldı- Toplantının öğleden sonraki oturumu, Londra'da yaşanan saldırı nedeniyle iptal

WASHINGTON (AA) - ABD'nin başkenti Washington'da gerçekleştirilen "DEAŞ'la Mücadele Küresel Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısı"nın ardından açıklanan ortak bildiride, Fırat Kalkanı Harekatının Suriye'nin kuzeyinin terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmesi noktasındaki başarısına vurgu yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığındaki toplantıya koalisyon üyesi 68 ülkenin dışişleri bakanları katıldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki saldırı nedeniyle öğleden sonraki oturumun iptal edildiği bakanlar buluşmasının ardından ortak bir bildiri yayımlandı.

- Fırat Kalkanı'na övgü

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun Irak ve Suriye'de önemli mesafeler kaydettiğine dikkat çekilen bildiride, "Fırat Kalkanı Harekatı vesilesiyle, Suriye'nin kuzeyinde El Bab, Dabık ve Cerablus bölgelerini DEAŞ'tan temizleyen Suriyeli muhaliflerin çabalarını takdir ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Daha önce DEAŞ kontrolünde olan Irak topraklarının yüzde 60'ının, Suriye topraklarının ise üçte birinin bu terör örgütünden temizlendiği aktarılan metinde, bu mücadelede yer alan unsurlara teşekkür edildi.

- "Suriye'deki siyasi geçiş sürecini destekliyoruz"

DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde yeniden hayatın doğal unsurlarının inşa edilmesi için çok çaba harcanması gerektiğine değinilen bildiride, koalisyonun Suriye'de siyasi geçiş sürecini tamamen desteklediği belirtildi.

"Astana toplantılarının Birleşmiş Milletler sponsorluğunda Cenevre'deki müzakerelere yaptığı katkıyı takdir ediyoruz." ifadesine de yer verilen bildiride, 5 Nisan'da Brüksel'de gerçekleştirilmesi planlanan "Suriye'nin geleceği" toplantısının önemine dikkat çekildi. Ayrıca Libya, Afganistan ve Nijerya yönetimlerine DEAŞ'la mücadeleye yaptıkları katkılar için teşekkür edildi.

- Aile fotoğrafı çekildi

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği toplantının sabah oturumunun ardından bakanlar, aile fotoğrafı için objektiflere poz verdi. İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın, Londra'daki saldırı ile ilgili görüşmeleri nedeniyle aile fotoğraf çekimine katılmadığı bildirildi.

DEAŞ'la mücadele koalisyonunun bir sonraki toplantısının temmuz ayında yapılmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.