DEDAŞ'tan Cizre'ye aşevi

DEDAŞ'tan Cizre'ye aşevi
Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle ilçede zarar gören elektrik hatlarını onarımının yanı sıra her gün 2 bin aileye sıcak yemek dağıtmak için aşevi kurdu

ŞIRNAK (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ), bir yandan terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle ilçede zarar gören elektrik hatlarını onarırken, öbür taraftan her gün 2 bin aileye sıcak yemek dağıtmak için aşevi açtı.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 14 Aralık 2015'te başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" ile teröristlerin ilçeden temizlenmesinin ardından yaralar sarılmaya devam ediliyor.

İlçede hasar gören elektrik hatlarını onarmaya devam eden DEDAŞ, Cudi Mahallesi'nde açtığı aşeviyle her gün 2 bin aileye sıcak yemek dağıtacak.

DEDAŞ Şırnak İl Müdürü Murat Horoz, beraberindekilerle daha önce muhtarlar tarafından tespit edilen ailelere, aşevinden yemek dağıttı.

Horoz, yaptığı açıklamada, günlük 8 bin kişiye sıcak yemek dağıttıklarını söyledi.

Kurum olarak yemek dağıtımını artırarak devam ettireceklerini belirten Horoz, bunu kendilerine borç olarak gördüklerini ifade etti.

Yemek dağıtım projesini ilk etapta bir aylık düşündüklerini anlatan Horoz, "Genel Müdürlüğümüzle yapılan görüşmeler ve yaklaşan ramazan nedeni ile bu çalışma ramazan sonuna kadar devam edecek" dedi.

Horoz, zarar gören elektrik şebekelerinin hızlı şekilde onarılması için çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Aş evinden yemek alan ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş, sıcak yemek dağıtımından çok memnun kaldığını ifade ederek, yaşadıkları bu zor günlerde hayırsever kesimlerin ihtiyaç sahiplerine el uzatması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.