Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

DEDİM YA BU CHP’LİLERE BAYILIYORUM

DEDİM YA BU CHP’LİLERE BAYILIYORUM

Efendim seçim bitti, ülkemize ve vatandaşımıza hayırlı olsun. Vatandaş deyince tüm partilileri (özellikle ısrarla yurttaş diyen sol ve seküler kesim) içine alır.

Galiba ben iyi bir CHP dostuyum. Beni en çok okuyan ve cevap veren CHP’li, partili dostlarım. Ha bazıları CHP’li oluyor ama partili olmuyor. Kadimden beri alışkanlık olduğu için CHP’ye oy veriyor ve bu partinin siyasetinden pek haberi yok. Partililer 1937’den itibaren Mustafa Kemal ideolojisini değiştiren ve bu ideolojiye ne olduğu belirsiz bir “Kemalizm” yaftası yerleştiren kesimdir.

Bu kesimin Cumhuriyet ve Halk ile hiç alakası yok. Cumhuriyeti kendi yerleştirdiği bir ideolojinin, Halkı da “fakir halk, muti halk” gören bir kesimden ibaret görürler. Partililer halka inmez, halkın hatırını sormaz, Çamlıca’ da rakısını, Beyoğlu’nda sloganını, Bağdat Caddesi’nde arabasını cazırdatarak süren kesimdir.

Halkın CHP’si Anadolu’da; tarlada sırtı terleyen, sanayide alnı terleyen, ormanda eli nasır tutan yoksul halkın gerçek partisi olmalıdır. Bahri Bey siz de buraya dâhilsiniz. Geçen yazıdaki babamın, dedemin CHP tasvirinde olduğu gibi CHP’lisiniz. İşte O CHP, Mustafa Kemal’in, halkın, mazlumun, fakirin partisidir.

Bir bakın halkın CHP’sine, bir de bakın Nişantaşı’nda kız kovalayan, Ulus’ta viski yudumlayan, gazetelerde halkı provoke eden patronların, alnı terlemeden hazıra konanların CHP’sine, hiç halk ile alakası var mı? Biz halkız ve parti zarfına bakmayız, tıpkı mezarda olduğu gibi taşına değil içine bakarız.

Yukarıda Bahri Bey ifadesini geçen yazımda (29 Ekim-Seçime Bir Kala) eski CHP Konya İl Başkan Yardımcısı olduğunu söyleyen beyefendi için kullandım. Kendisinin gazetemiz Pusula’daki yazılarından tanırım.

Bahri Bey, biz doğruları dünyalık “Ülkemden bir şey almak için değil, bir şey vermek için” elde etmek için yazmayız. İsterseniz ülkeme neler verdiğimi sorun, yazayım. Biz aydın: entelektüel değil, münevveriz. İnsanı farklı düşündü diye dışlamayız, ötelemeyiz, küfretmeyiz; bu tür davranışları değer anlayışımızdan dolayı da yakıştırmayız. Bakınız CHP’nin ideolojik yayın organları Cumhuriyet ve Sözcü Gazetelerine, ne kadar küfür ifade eden söz ve provokatif kelime var. Ülkenin, garibanın, zenginin, fakirin, güzelin, çirkinin, kürdün, türkün derdi ile dertlenmeyen siyasetçi olmadığı gibi tam adam da sayılmaz.

Bakınız açık bir teklifte bulunacağım; CHP bugünkü AK Parti’nin yaptığı gibi söylemlerini, icraatlarını, halka yaklaşımını, inanç değerlerine bakışını değiştirerek alsın, lideriniz yerinde kalsın, bakın ne oluyor, millet CHP’ye nasıl teveccüh ediyor buyurun görün.

Bunu CHP yapamaz, ya da fikir fakiri, ağzı küfür dolu, gazeteciliği küfür edebiyatından ibaret, mantığı bir çocuk muhakemesinden daha zayıf ideologlarınız buna müsaade etmez.

İcraatı iktidarı retten, eylemleri Mustafa Kemal posterleri ile yürümekten, sloganları Mustafa Kemal’in askerleriyiz demekten ibaret bir anlayış nasıl halkın partisi olur, siz söyleyin. Daha da öteye gidelim mi?

CHP düşmanlığını, okullardan öz evlatlarını kovan, sıkışınca Anayasayı kendi ideolojisi için yorumlayan, iktidar için halka yakışır siyasi ifadeler kullanma yerine onları geri zekâlı-hayvan-ülkeye yakışmıyor gören, sanatçı-soytarı ayrımı yapmayan, çoğunluğunun dini İslami uygulama ve kıyafetten rahatsız olan, kızlarımızın başörtüsü veya siyasi tercihleri ile alay eden ama aydın geçinen adamlarınıza sorunuz.

Sahi başkanlıktan neden korkuyorsunuz. Buna halk karar verecekse, CHP de gerçek halkçı ise neden halktan korkarsınız. Halkın partisi CHP halkın teveccühünü alamıyorsa biz ne yapalım. 

Gelin, orijinal CHP’ye dönünüz, gerçek Cumhuriyetçi, gerçek demokrat, gerçek devletçi, gerçek milletçi, gerçek halkçı olunuz, günlük siyaset yerine uygulanabilir siyasi terimlerle siyaset yapınız ve görünüz. Kendi ülkesini ikide bir AB’ye şikayet ederek ülkemi küçük düşüren bir lider yerine, ülkesini büyüten, saygınlığını artıran, hatırı sayılan bir ülkenin temsilcisi olunuz. Anam derdi ki “kendi çocuğunu büyütmeyeni (büyütmeyi değer vermek anlamında kullanırdı), başkaları hiç büyütmez” derdi. Dedim ya bu CHP liler bir alem…

Saygı ve muhabbetle, Allah’a emanet, hayra muhatap olunuz, efendim.  

         

  

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR