İsmet Karababa

İsmet Karababa

Değerlerimizi tanımak ve anlamak

Değerlerimizi tanımak ve anlamak

 

            Konya'mızın spordaki en önemli markası olan Konyaspor'umuzun bu sezona farklı hayaller, farklı hedeflerle başlamasının en önemli sebeplerinden biridir 42.000 kişilik yeni stadyumumuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın; Tahir AKYÜREK'in öncülüğünde hayat bulan, varlığı ve ihtişamlı görüntüsü ile ne de güzel yakıştı  Konya'mıza diyor insan.

            Yerinin seçimi eleştirilse, eleştirsek te emeği geçenleri bir kez daha kutlamak gerekir. Yeni stadımız bu hafta Konya'mızın önemli markalarından olan Torku ile yapılan anlaşma ile yeni ismine kavuşup "Büyükşehir Belediyesi TORKU ARENA" olarak anılarak Türk futboluna hizmet vermeye başlayacaktır.

            Edindiğim bilgiye göre Konyasporumuz yenilenen anlaşma gereği Torku Konyaspor isim hakkı için; 3 milyon 750 bin TL Torku Arena isim bedeli olarak; 2 milyon 250 bin TL toplamda 6 milyon TL (eski para birimimiz ile 6 trilyon) gibi çok önemli bir meblağı girdi hanesine yazacak, bununla büyük bir rahatlama yaşayacaktır.

            Torku ile Konyaspor birlikteliğinden doğan TORKU KONYASPOR ismi, bu anlaşma ile markalaşan bu yapının hayırlı olması yanında her iki tarafın gelecekteki büyük başarılarına vesile olmasını dilerken son 4 yıl içinde bu anlaşma ile birlikte Konya Şeker'in kulübümüze yaptığı desteğin ortalama 15 milyon TL geçmesi Torku ismiyle gelen bu katkılar camiamız tarafından takdirle takip edilmektedir.

            Burada altını çizmem gereken; takımlarımızın sponsor bulmakta zorlandığı, mevcut bazı sponsorların futbol arenasından çekildiği bir dönemde Galatasaray gibi bir takımın ancak 4 milyon dolara (HUAWEİİ) sponsor bulabildiği, Fenerbahçe ile Trabzonspor'un henüz forma sponsoru bulamadığı, süper lig takımlarından K.Erciyesspor'un Suat Altın İnşaat ile ancak 1 milyon 750 bin TL karşılığında anlaşma yapabildiği bir dönemde Sayın Recep KONUK'un Torku adına kulübümüze verdiği bu destekler çok önemlidir.

            Sayın, Recep KONUK'un verdiği sözleri yerine getiren, sözünün arkasında duran ve bunları unutmayan bir yapıya sahip olduğunu bizler gibi spor camiası da çok iyi bilmektedir. Torku Konyaspor'umuz Süper lige son çıkışının kutlandığı gecede Recep başkan Torku Konyaspor için; "Neden Süper Lig şampiyonluğu Trabzon'dan Bursa'dan sonra Konya'ya da gelmesin. Bunun için uğraşacağız, çabalayacağız" derken Selçuklu başkenti Konya'nın spordaki markasının büyük hedefler koyması ve bunu başarmasını arzuladığı hissedilmiş dün ve bugün verdiği katkılarla bu samimiyeti görülmüştür.

            Ve....Verdiği sözlerinin gereği katkılarını gün be gün artırarak devam ettirirken "Amaç Konya ismi ve sporu ise gerisi teferruattır" diye düşünen Sayın Recep KONUK benim de Konya Şekerspor'da çalıştığım, şahit olduğum 2005 yılından bu güne Torku Konyaspor'un iyi gününde, kötü gününde, Süper Ligden düşüşünde, 1.Lig’deki mücadelelerinde, Süper Lig’e çıkışı ve buradaki varlığında hep veren olmuş, Konyaspor’un bazı dönemlerin de her kesimin kaçtığı anlarda bile takımımıza desteklerini yansıtarak "sözde değil özde Konyalılığını  ve Konyasporluluğunu" göstermiş gerekenleri yapmış, desteklerini her seferinde sürdürmüş, bu günkü anlaşmalarla da anlayışının devam etmekte olduğu göstermiştir.

            Halk arasında yaygın olarak kullanılan “Bekara avrat boşamak kolaydır” diye bir deyim var ya.! bizim camiamızda da bazı kesimler var hiç bir şey üretmeden çok şey üreten olup konuşurlar, verenin verdiğini kendi hiç bir şey vermeden az bulurlar, başaranın başarısını kendi hiç bir şey başarmadan küçümser kulp takarlar ya (!) Onlar yine iş başına geçmeden bu konuda bildiklerimi düşüncelerimle birleştirip camiam ile paylaşarak verenleri küstürmemek değerlerimizin daha iyi anlaşılmaları adına bilgilendirme amacı taşıdığım bilinmelidir.

            Burada; Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Tahir AKYÜREK ile Pankobirlik Genel Başkanımız Sayın Recep KONUK'a desteklerinden dolayı Torku Konyasporluyum diyen herkes teşekkür etmeli, alkışlamalıdır. Bu iki değerimizin başında bulunduğu kurumlar dışında kulübümüze ciddi anlamda destek veren kişi, kurum, kuruluş var mı? Bence yok.(!) O halde bu iki değerimizin kıymetini bilmeli yaptığı destekleri konusunda eleştiri getirmeden takdir etmeliyiz.

            Konya'mız çok büyük potansiyellere sahip olan bir şehir. Güçlü yapıları olan İlçe Belediyelerine sahibiz, Odalarımız ile Borsalarımızın yapıları çok sağlam, Tümosan, Çimento, Krom, Eti Alüminyum gibi büyük Fabrikalarımız mevcut, Özkaymak, Kombassan, İttifak gibi  büyük holdinglerimiz ile birlikte güçlü yapıları olan kurum ve kuruluşlarımız var, Organize sanayilerimizde çok büyük işletmelerimizi görmek mümkün.Torku Konyaspor başkanı sayın, Ahmet Şan'a bunlardan biri veya bir kaçından bu güne kadar maddi destek aldınız mı? Diye sorsak vereceği cevap kocaman bir HAYIR olacaktır.

            Eti Alüminyum Fabrikası Konya ili sınırlarında varlığını sürdürüp ekonomik kazanımlarını bu şehrin varlıklarından sağlarken kulübümüze destek yerine Orduspor'a sponsor olması bu şehre ve değerlerine saygısızlık değil mi, peki bunu neden kimse görmüyor? Bazı markalarımız geçmişte ve bu günde başka stadyumlara reklam parası ödeyip kulübümüze desteğini esirgerken neden gündeme getirilmedi, getirilmiyorlar?

            Konya Şeker dolayısıyla Torku'nun kulübümüzün her dönem yanında oluşu destek verişi bu gerçekler ışığında değerlendirilir ve Konya Şeker'in sayın, Recep KONUK öncesi dönemlerinde hiç destek verilmediğine bakılırsa  bu dönemin  katkılarının büyüklüğünü görürsünüz.

            Herkes ve her kesim gücü nispetinde destek verebilse, taşın altına ellerini soksunlar istemiyoruz kulübümüz adına beklediğimiz taşın altına parmaklarını koyabilmeleridir. Odalar ve Borsalarımız bu ilden topladıkları paralardan arttırdıklarını yıl sonlarında genel merkezlerine aktarırken birazcık Torku Konyasporumuzu düşünebilseler, Holdinglerimiz bu şehrin nimetleri içinde büyüdüklerini farkedebilseler takımımıza Bursaspor’dan sonra şampiyonluk yaşatır 6. büyük takım yapar ve bunun onurunu hep birlikte yaşarlar.

            Üzülerek belirtmeliyim ki Konyaspor’un çaresiz kaldığı dönemlerini bırakın kayyuma giderken bile bu kesimlerden damla yardım gelmezken Büyükşehir Belediyemiz ile Konya Şeker’di kulübümüzü açmazdan çıkartan.

            Hz.Mevlana; “Her Birimiz Tek Kanatlı Melekleriz ve Bizler Ancak Birbirimizi Kucaklayarak Uçabiliriz” diyor Tahir AKYÜREK ile Recep KONUK başkanlarım. Siz iki önemli değerlerimiz olarak Torku Konyaspor'u bu günlere getirenler oldunuz. Konyalının gönül kapıları size ardına kadar açıktır çalmadan girebilirsiniz içeri.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR