Deik Heyeti Fas’ta

Deik Heyeti Fas’ta
RABAT (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti iki ülke arasında önümüzdeki tarihlerde düzenlenecek iş forumu için Fas'ın başkenti...

RABAT (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti iki ülke arasında önümüzdeki tarihlerde düzenlenecek iş forumu için Fas'ın başkenti Rabat ile Kazablanka kentinde resmi temaslarda bulundu.

Heyete başkanlık eden Türk-Fas İş Konseyi Başkanı Osman Kocaman’a Türkiye’nin Rabat Ticari Ateşesi Önder Duman, Kazablanka Ticari Ateşesi Gökhan Üsküdar ve Türk iş adamları eşlik etti.

Heyet, Rabat Ticaret Odası Başkanı Ömer Derraji ile bir araya gelerek, iki ülke arasında düzenlenecek iş forumuna ilişkin ön hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Görüşmenin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Kocaman, Türk-Fas İş Konseyi olarak önümüzdeki günlerde bir iş forumu düzenleyeceklerini ve bu yüzden burada olduklarını söyledi.

Kocaman, "Fas Girişimciler Birliği ile ortaklaşa yapmayı planladığımız iş forumu için Kazablanka ve Rabat Ticaret Odalarını ziyaret ederek bu aktivitemizi duyuruyoruz. İş forumuyla Türkiye Afrika açılımı projesi çerçevesinde Fas’ta veya Fas ile beraber Afrika’da yapılacak yatırımları artırmayı hedefliyoruz. Türk sanayi sektöründen gelecek yatırımcılarla burada üretim yaparak Faslı partnerler ile Afrika pazarına açılma stratejimiz var. Bu ziyaretler ile hedefimize ulaşmak için çaba sarf ediyoruz.” dedi.

Fas Ticaret Odası Başkanı Ömer Derraji de "Görüşmede önümüzdeki günlerde iki ülke arasında ticari yatırımları güçlendirecek bir iş forumunun yapılmasını ele aldık. Fas'ta yapılacak yatırımların yanı sıra iki ülke ortaklığında Afrika’ya da yatırım planlarımızı güçlendirecek bir iş forumu üzerine çalışıyoruz. Türkiye ile ortak tarihi ilişkilerimizi ticaret alanında da hayata geçirmek istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Fas’ta iki gündür temaslarını sürdüren DEİK heyeti, Sanayi, Ticaret ve Yatırım Bakanlığı, Ulaştırma, Lojistik ve Ekipman Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere, Türkiye-Fas İş Konseyi Eş Başkanı Yusuf Ruusi, Kazablanka Ticaret Odası Başkanı ve Fas Odalar Federasyonu Başkanı Mustafa Amhal ile Fas Yatırım ve Kalkınma Ajansı (AMDI) Direktörü Hişam Budiraa ile bir araya geldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.