Del Bosque, Avrupa şampiyonluğu ile emekliye ayrılmak istiyor

Del Bosque, Avrupa şampiyonluğu ile emekliye ayrılmak istiyor
İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Del Bosque, EURO 2016 bittikten sonra kariyerini noktalamayı düşündüğünü söyledi

İspanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Vicente Del Bosque, Fransa'daki turnuvanın ardından teknik direktörlük kariyerini sonlandırmak istediğini belirterek, "Art arda 3. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşan takım olmanın hayalini kuruyoruz." dedi.

Del Bosque, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Son iki Avrupa Şampiyonası kupasının sahibi olmak elbette ki İspanya'ya daha çok sorumluluk veriyor. Hepimiz art arda 3. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşan takım olmanın hayalini kuruyoruz. Aynı zamanda çok zorlu, güçlü rakiplerle karşılaşacağımızı da biliyoruz." şeklinde konuştu.

"Aduriz herkesi şaşırttı"
Milli takımın mart ayındaki son kadrosuna çağrılan Athletic Bilbao'nun 35 yaşındaki forveti Aritz Aduriz'in performansını da değerlendiren Del Bosque, "Bizi de herkesi de şaşırttı. Mükemmel bir sezon geçirdi. Athletic'in ruhu oldu. Mevcut durumda, bu sezon en çok gol atan İspanyol futbolcu." açıklamasında bulundu.

Torres için 2 yıl sonra milli takıma dönme olasılığı
İki yıldır İspanya Milli Takımı forması giymeyen Atletico Madrid'in son dönemlerdeki formda golcüsü Fernando Torres için açık kapı bırakan Del Bosque, "Kimseyi elemedik. Geçen yıllarda da bir süre çağrılmayıp Aduriz gibi daha sonra milli takımın kadrosuna girenler oldu. Neden Torresi'i de götürmeyelim?" dedi.

"Milli takım içinde Real Madrid-Barcelona ya da İspanya-Katalonya tartışması yok"
İspanya Milli Takımı'nda bu yıl en çok konuşulan konuların başında gelen Barcelonalı futbolcu Gerard Pique'nin milli maçlarda ıslıklanmasıyla ilgili bir soruya Del Bosque, "Nerede doğduğuna, nerede oynadığına bakmıyoruz. En iyi futbolcuları milli takıma getiriyoruz. Üstelik onun bize karşı tavrı her zaman mükemmel oldu. Harika bir çocuk. Milli takım içinde Real Madrid-Barcelona çekişmesi ya da İspanya-Katalonya tartışması yok." cevabını verdi.

Terör tehdidiyle ilgili düşüncesi
2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) öncesinde terör tehdidiyle ilgili güvenlik tartışmalarını değerlendiren Del Bosque, "Belki biraz düşüncesizmişim gibi gelebilir ama teröristlerin kendi emelleri için futbola saldıracaklarını sanmıyorum. Diğer yandan bundan önceki şampiyonalar ve Dünya Kupaları gibi şimdi de tüm güvenlik önlemlerine sahip olacağız. Bir şey olacağını sanmıyorum. Milli takım olarak özel bir güvenlik önlemi almayacağız." yanıtını verdi.
EURO 2016'dan sonra emekliye ayrılmak istiyor
EURO 2016 bittikten sonra kariyerini noktalamayı düşündüğünü aktaran tecrübeli teknik adam, "Federasyon da zamanı geldiğinde kendi kararını alacaktır ama Avrupa Şampiyonası benim için kilometre taşının sonu olacak. Daha sonra futbolda hiçbir görev veya sorumluluk üstlenmeyeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.