Delil Bırakan Fetö Üyelerine Ceza Vermişler

Delil Bırakan Fetö Üyelerine Ceza Vermişler
İzmir merkezli 4 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, örgütün kurduğu "arama tarama mesulü" sistemiyle, ortada delil sayılabilecek belge bırakan kişilere çeşitli cezalar uygulandığı ortaya çıktı

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün güvenlik güçlerinin operasyonlarına karşı korunmak, ele geçirilecek bilgi ve belgeleri en aza indirgemek için "arama tarama mesulü" görevlendirdiği belirlendi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda ele geçirilen ve şifreli haberleşme programı "ByLock" üzerinden yapılan yazışmalar ile belgelerde, FETÖ'nün son yıllardaki soruşturmalara karşı korunmak ve bu kapsamda üyelerini denetlemek için atadığı "arama tarama mesulü" de yer aldı.

Örgüt hiyerarşisinde "abi" olarak anılan ve FETÖ'ye sadakati üst seviyede olduğu düşünülen kişiler arasından seçilen ATM'lerin, güvenlik güçlerinin muhtemel operasyonlarına karşı FETÖ mensuplarını, ani baskınlarla hazır tuttuğu belirlendi.

"Arama tarama mesulü" olarak görevlendirilen ve yazışmalarda ATM kısaltmasıyla yazılan bu kişilerin sayısının, bulunduğu bölgedeki FETÖ/PDY faaliyetlerinin yoğunluğu ve nüfusa göre belirlendiği, bu kişilerin istihbarat ve istihbarata karşı korunmaya yönelik çalışmalar yaptığı tespit edildi.

ByLock yazışmalarında ATM'ler
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin örgütün sözde "Karşıyaka eyaleti"ne bağlı Bergama ilçesindeki yapılanmasına yönelik operasyonunda ele geçirilen "ByLock" yazışmaları da örgütte "ATM"lere verilen önemi ortaya koyuyor.

Örgüt hiyerarşisinde "imam" olarak anılan bir kişinin "ATM"lere gönderdiği gizli mesajda, güvenlik güçlerinin muhtemel operasyonları sırasında ortada delil bırakılmaması konusunda uyarılarda bulunduğu görülüyor.

Bir başka paylaşımda ise "Muhterem arkadaşlar! Şu ana kadar gözaltından tutuklamaya geçişte daha çok, yakalanan evrak, kurban-burs-bağış-himmet-mütevelli ve ders grubu listeleri, yanlış ifade, panik yapmak, avukat gelmeden ifade vermeye başlamak, teknik bilişim malzemeleri (CD, bilgisayar, laptop vb) yakalatma ve şikayet etmelerden kaynaklı" ifadeleri dikkati çekiyor.

FETÖ üyelerinin panik halinde olduğu anlaşılan yazışmalarda, ATM'lerden görevlerini daha dikkatli yapması isteniyor.

Örgütün sözde imamı tarafından ATM'lere gönderilen mesajda, çok fazla gözaltı olması ve belge ele geçirilmesinin nedenleri de sıralanıyor.

ATM'ler ani baskın yapıyor
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan bazı şüpheliler ile itirafçıların ifadelerinde de "arama tarama mesulleri"den bahsediliyor.

İfadelerde, ATM'lerin örgüt mensuplarının kaldığı evlere, yurtlara, FETÖ'ye bağlı şirketlere, esnafın iş yerlerine ani baskın yaparak operasyonlara karşı örgüt üyelerini denetlediği, ortalıkta herhangi bir belge, bilgi, evrak bırakan kişinin konumuna göre maaş kesme, tayin çıkarma gibi çeşitli cezalar verildiği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.