Uğur Özteke

Uğur Özteke

Demek ki isteyince oluyormuş

Demek ki isteyince oluyormuş

Bugün yine şehrimizi, sizlerden gelenleri, arada bir de kendi gördüklerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.

Öncelikle Salı Pazarı yazımızdan sonra bu bölgeye gereken hassasiyeti gösteren Büyükşehir zabıtaya, polisimize teşekkür etmek istiyoruz.

Doğrusunu söylemek gerekirse biz yazıyoruz ve bir hafta sonra unutuyoruz.

Ama siz değerli ve samimi okurlarımız asla yazılanları ve yapılanları unutmuyorsunuz.

İşte Selçuk Demir isimli okurumuz dün bizimle bu iki kare fotoğrafı paylaştıktan sonra

foto-1-327.jpgfoto-2-290.jpg

şöyle diyordu;

 

“Uğur abi teşekkürler. Biz salı günü arkadaşlarla buradan bisikletle sakince geçtik. Demek ki isteyince oluyormuş. Bu arada zabıtada görevli abi de gerçekten iyi çalışıyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.”

 

TÜRBEDEN İKİ AYRI KONU

Yine şehrin duyarlı hassas bir bürokratı şehir dışından gelen konuklarını gezdirmek için Hazreti Mevlana türbesini ziyarete gitmiş.

Abimiz şu kareleri çekmiş;

 

foto-3-014.jpegfoto-4-007.jpeg

Sonra da diyor ki “Burada dibinde su var ama akmıyor. Bu sıcaklarda bu su akmayacak da ne zaman akacak?”

 

foto-5-004.jpeg

 

Yukarıdaki karede görüldüğü gibi misafirler Hazreti Mevlana’nın önünde bol bol fotoğraf çekiyorlar. Dikkatli abimiz soruyor;

“Uğur Abi madem burada fotoğraf çekmek serbestti, bugüne kadar bir zararı yoktu da niye yasaktı? Madem yasaktı şimdi niye serbest?”

……..

Biz bilmeyiz büyüklerimiz bilir.

 

MERAMIN YERLİSİ RAHATSIZ

 

Sık sık Meram’da karşılaştığı aksilikleri ve ters giden durumları bizimle paylaşan okurumuz Ubeyd F. Belviranlı isimli okurumuz şöyle diyordu;

“ Uğur Bey merhaba,

 

İki veya üç hafta önce Meram'daki otopark problemi ile size Meram Belediyesi’ne attığımız maili göndermiştik. Siz de sağ olun birebir yayınlamıştınız.

Ancak o günden bu yana Meram Belediyesi bize bir cevap göndermedi. Biz zaten cevap gelmesini beklemiyorduk. Ancak inanın Meram sakinleri artık yavaş yavaş Meram’dan kaçmaya başlıyor.

Bizi kimse muhatap almıyor bizim elimizden de bir şey gelmiyor. Bu çay bahçelerine otoparkı olup olmadığına bakmadan ruhsatı biz vermiyoruz, sizin muhatabınız şurası demeleri yeterli. Onu da yapmıyorlar.

Millet bu yöneticilere Sayın Cumhurbaşkanımızın hürmetine oy veriyor, herhalde oyları kendilerinin aldıklarını zannediyorlar.

Sizin başınızı ağrıttığımız için özür dileriz.

Teşekkürler, saygılar.”

…………

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

 

Ne kadar çok çalışırsan, o kadar mesut olursun.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

 

Parklarda kafelerde başkalarını rahatsız edecek şekilde yüksek sesle konuşmadığımız ve kahkahalar atmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR