'Demir Bilek' Zirveyi Hedefliyor

'Demir Bilek' Zirveyi Hedefliyor
Bilek güreşinde 21 yaş altı kadınlarda dünya ikincisi olan milli sporcu Gülhan Bilgiç, Türkiye Şampiyonası'nda birinciliği elde edip, Avrupa'da rakiplerinin bileğini bükmek istiyor

DÜZCE (AA) - Bilek güreşinde 21 yaş altı kadınlarda dünya ikincisi olan milli sporcu Gülhan Bilgiç, 2017'de düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda liderliği elde ederek, Avrupa müsabakalarında ter dökmek istiyor.

Türkiye'nin 6 altın, 12 gümüş ve 15 bronz madalyayla ülke klasmanında 4'üncü olduğu, ay başında Bulgaristan'ın Blagoevgrad kentinden düzenlenen 38. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 21 yaş grubunda 50 kilo sol kolda dünya ikinciliğini elde eden Gülhan, Türkiye ve Avrupa Şampiyonları hazırlıklarına devam ediyor.

Çevresinde "Demir Bilek" lakabıyla tanınan Düzce Üniversite Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 3. sınıf öğrencisi Gülhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zaman en iyi olmayı amaçladığını, katıldığı tüm şampiyonalarda derece elde ettiğini söyledi.

Bilek güreşine tesadüfen başladı
Geçen hafta Bulgaristan'da düzenlenen 38. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda sol kol kadınlarda bronz madalya aldığını hatırlatan milli sporcu, "Hedefim her zaman zirve. Bunun için gece gündüz ara vermeden çalışıyorum." dedi.

Bilek güreşiyle tanışmasının tamamen tesadüfi olduğunu anlatan sporcu, şunları kaydetti:

"Normalde tekvando ve kick boksla ilgileniyordum. Bilek güreşinde yerel bir turnuvaya katıldım. O turnuvada teknik ve taktik anlamda hiçbir şey bilmememe rağmen şampiyon oldum."

"Ailemin desteği çok büyük"
Bilek güreşi sporuyla ilgilenmeye başladığında ailesinin destek verdiğini belirten milli sporcu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"2013'te düzenlenen turnuvalara ailemin desteğiyle katıldım. Sponsor bulamadık. Hala da bulamıyoruz. Şampiyonalara ailem gönderdi. Maddi manevi yanımda oldular. Ailemin desteği çok büyük. 2014'te ise federasyon desteğiyle gittim. Ailemin desteği de devam etti. Elde ettiğim her başarıda benimle birlikte seviniyor ve gururlanıyorlar."

"Gülhan çok azimli"
Gülhan'ın antrenörü ve Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Kadir Tiryaki ise "Gülhan çok azimli. Bu konuda biraz olsun katkı sağlayabildiysem ne mutlu bana." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.