Demir-çelik işçilerinin "kadın" servisçisi

Demir-çelik işçilerinin "kadın" servisçisi
Karabük'te 5 yıldır işçi servisinde şoförlük yapan 2 çocuk annesi Asiye Özen, aile bütçesine destek oluyor- Babası sayesinde başladığı şoförlükle geçimini sağlayan Özen, şehirlerarası otobüs şoförü olmak istiyor- Özen:"Çocuklarımın geleceği için çalışmak

KARABÜK (AA) - ERSİN TURAN - Karabük'te bir işçi servis aracının şoförlüğünü yapan 2 çocuk annesi Asiye Özen, baba mesleğini 5 yıldır sürdürüyor.

37 yaşındaki Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamyon şoförü olan babasına çok yardım ettiği için bu mesleğe merak saldığını söyledi. Aynı zamanda ailesini geçindirdiğinden bahseden Özen, "Babam şofördü. Ona yardım ederdim. Bana bu mesleği o sevdirdi. Ailemizi geçindirmek için benim de çalışmam gerekti. Ben de 5 yıl önce ehliyet aldım ve çalışmaya başladım" diye konuştu.

Ehliyeti alır almaz KARDEMİR'de "servis şoförü aranıyor" ilanı gördüğünü ve müracaat için gittiğinde fabrikanın servis işini üstlenen firma sahiplerinin çok şaşırdığını anlatan Özen, şöyle devam etti:

"Test sürüşleri yaptırdılar bana. Bir kadının, ağır sanayi işçilerini taşıyacak servisi kullanamayacağını düşündüler sanırım. Test sürüşünün hemen ardından işe alındım. İlk servise gittiğimde işçiler çok şaşırdı beni görünce. Önce tedirgin oldular ama şu anda çok memnunlar. Şimdi onları sabah evlerinden alıp işe, akşamda işten alıp evlerine güvenle getiriyorum."

- "Çok severek başladım"

Ailesi ve yakın dostlarının, "Yapamazsın" dediklerinden bahseden Özen, işini çok severek yaptığını söyledi.

Özen, şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadığını, herhangi bir uyarı almadığını ve herkesin kendisinden memnun olduğunu dile getirdi.

Sabahın erken saatinde kalkarak önce ev işlerini yaptığını daha sonra servise çıktığını anlatan Özen, "Ailemin geleceği, çocuklarım için çalışmak zorundayım. O yüzden KARDEMİR'deki işimden arta kalan zamanda şehirlerarası bir otobüs firmasının şehir içi servisini de yapıyorum. Belki bir kadının yapamayacağı işi yapıyorum. Kadının da her işi yapabileceğini birçok kadın gibi ben de gösterdim. Bu yüzden hem işçiler hem de yolcular bana destek oluyor" ifadelerini kullandı.

Trafik kurallarına çok dikkat ettiğini ve hiç ceza yemediğini kaydeden Özen, hedefinin şehirlerarası otobüs kaptanlığı olduğunu sözlerine ekledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.