Demirkazık Dağı'nda Kaybolan Dağcının Ölümü

Demirkazık Dağı'nda Kaybolan Dağcının Ölümü
NİĞDE (AA) - Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'nda kaybolduktan sonra ölü bulunan dağcının aranması ve cenazesinin...

NİĞDE (AA) - Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'nda kaybolduktan sonra ölü bulunan dağcının aranması ve cenazesinin alınması için devletin bütün imkanlarını seferber ettiğini bildirdi.

Peynircioğlu yaptığı yazılı açıklamada, Niğde'nin Demirkazık Dağına tırmanış için gelen Dağcı Serdar Ayrılmaz’ın akşam saatlerinde dönmemesi üzerine yakınlarının, 21 Mayıs tarihinde Niğde 112 Acil Çağrı Merkezine başvuruda bulunduğunu, ihbarı alan tüm birimlerin Ayrılmaz'ı bulmak için seferber olduğunu belirtti.

Zorlu arazi koşullarında sürdürülen arama ve kurtarma çalışmaları sonucu yapılan çalışmalar neticesinde dağcının cansız bedenine ulaşıldığını aktaran Vali Peynircioğlu şunları kaydetti:

"Niğde'nin Çamardı ilçesi Demirkazık mevkine tırmanış için gelen Dağcı Serdar Ayrılmaz olumsuz hava şartları nedeni ile kaybolmuş ve ailesinin başvurusu üzerine ilimizde bulunan bütün arama kurtarma ekipleri seferber edilmiş, ancak Dağcı Serdar Ayrılmazı'ın hayatını kaybettiği anlaşılmıştır.

Tüm ekiplerimizin yoğun çabaları sonucu Dağcı Serdar Ayrılmaz’ın naaşına ulaşılmıştır. Kurtarma faaliyetlerine katılan, Niğde AFAD ekibine, Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı Arama Kurtarma timlerine (JAK), Niğde İl Jandarma Komutanlığına, Umke ekiplerine, Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliğine, AKUT ekiplerine ve bireysel dağcılara kurtarma çalışmalarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden merhum Dağcı Serdar Ayrılmaz'a Allahtan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum."




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.