Abdullah Zeydan provokasyonu: DEM'liler Van sokaklarını birbirine kattı

Abdullah Zeydan provokasyonu: DEM'liler Van sokaklarını birbirine kattı
Adalet Bakanlığı, DEM Parti 31 Mart yerel seçimlerinde büyükşehir belediye başkanlığına seçilen Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan'ın daha önce iade edilen memnu haklarının geri alındığını açıkladı

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından geri alınması üzerine, Van İl Seçim Kurulu da mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki AK Parti Van Belediye Başkan Adayı Abdullah Arvas'a verilmesine karar verdi.

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınmasını protesto etmek isteyen grup ile polis arasında olaylar çıktı.

Abdullah Zeydan, Türkiye Cumhuriyetine ve ordusuna "PKK sizi tükürüğü ile boğar" dediği sözlerle akıllara kazınmıştı.

Adalet Bakanlığı tarafından Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınması üzerine DEM Parti Van İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık, Cumhuriyet Caddesi'ne yürümek istedi. Polisin uyarılarına rağmen caddeye çıkan bir grup refüjdeki saksıları devirirken, polis ekipleri ise tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Olaylar ara sokaklarda devam ediyor.

DEm'lişler Van sokaklarını biribirne kattı

DEMDEN AÇIKLAMA

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde açıklama yaptı. YSK'nin Zeydan'ın adaylığına onay verdiğini söyleyen Bakırhan, "Van halkının iradesine kesinlikle sahip çıkacağız. Asla Van halkının iradesinin bu tür oyunlarla çarçur edilmesine izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

DEm'lişler Van sokaklarını biribirne kattı

"PKK'nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar" diyerek Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk ordusuna aklınca meydan okuyan DEM'li Abdullah Zeydan belediye başkanı olamayacak! Abdullah Zeydan ve PKK sempatizanı DEM'lilerin provokasyonuna polis müdahale etti.

DEm'lişler Van sokaklarını biribirne kattı

DEm'lişler Van sokaklarını biribirne kattı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.