Demokrasi Meydanı Bu Kez İftar İçin Doldu

Demokrasi Meydanı Bu Kez İftar İçin Doldu
Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesince darbeye direnişin sembolü olan Demokrasi Meydanında 15 bin kişilik iftar verildi- Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu:- "Burası darbeye direnişin sembolü olmuş bir meydandır. Yaklaşık bir ay

SAKARYA (AA) - Sakarya'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından direnişin sembolü olan meydanda Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesinin birlikte organize ettiği iftar verildi.

Demokrasi Meydanı'nın dolmasının ardından Atatürk Bulvarı boyunca ve Gar Meydanını dolduran vatandaşlar, iftar yaptı, Kadir Gecesini kutladı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya'da 9 yıldır "Mahallemde iftar var" etkinliğiyle başladıkları programı 4 yıldır da "İlçemde iftar var" etkinliği ile devam ettirdiklerini söyledi.

Bu akşam Kadir Gecesi münasebetiyle Adapazarı ilçesinde iftar programı düzenlediklerini dile getiren Toçoğlu, "Bugün yaklaşık 15 bin kişilik bir iftar sofrası hazırladık. Demokrasi Meydanımız, bulvar ve Gar Meydanı vatandaşlarımızın ilgisiyle karşılaştı. İnşallah bu mübarek gecede vatandaşlarımızla beraber Kadir Gecesinde iftarımızı yapıp bu mübarek geceyi de idrak etmiş olacağız. Bu vesile ile Türkiye'mizin, coğrafyamızın, ilimizin ve tüm insanların Kadir Gecesini tebrik ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Etkinliğe vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Toçoğlu, meydanın dolmasının ardından Gar Meydanı ve bulvar boyunca sofraların kurulduğuna dikkati çekti. İftarın verildiği Demokrasi Meydanının en son 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bu kadar dolduğunun altını çizen Toçoğlu, "Burası darbeye direnişin sembolü olmuş bir meydandır. Yaklaşık bir ay darbecilere karşı vatandaşlarımızın sabahlara kadar kaldığı ve direndiği bir meydandır. Bu akşam da bu etkinliğe ev sahipliği ediyor." dedi.

İftar programının ardından Kadir Gecesi dolayısıyla Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.