Demokrasi Nöbeti Tutan Vatandaşların Hisleri Anı Defterinde

Demokrasi Nöbeti Tutan Vatandaşların Hisleri Anı Defterinde
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı İzmir Konak Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, açılan hatıra defterine hislerini yazıyor

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı İzmir Konak Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, açılan hatıra defterine hislerini yazıyor.

AK Parti İzmir İl Başkanlığınca meydanda dolaştırılan deftere aralarında yabancıların da olduğu her gün binlerce darbe karşıtı, duygularını yansıtırken, vatan sevgisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan yoğun sevgi öne çıkıyor.

AA muhabirine konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, FETÖ'cü askerlerin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Türk milletinin tüm dünyaya nasıl millet olunacağının dersini verdiğini söyledi.

Konunun din, vatan olunca Türk milletini hiçbir şeyin durduramayacağını, bu milletin silahla, topla, tüfekle, tankla korkutulamayacağını vurgulayan Delican, "Dünyada başka bir millet var mı ki tankın altına kendini atsın. Gökten yağmur gibi mermi yağarken, darbeyi engellemek için tankın üzerine koşsun. İnsanlarımızla ne kadar övünsek azdır." dedi.

Delican, Konak Meydanı'nda her gün gencinden, yaşlısına, engellisinden, farklı siyasi partilerin mensuplarına kadar kentin en uzak noktalarından bile buraya gelen binlerce İzmirlinin, asker gibi nöbet tuttuğunu, demokrasiye destek verdiğini dile getirdi.

Delican, "İzmir, tüm Türkiye gibi vatanına, milletine sahip şekilde. İlk kurşunun atıldığı, düşmanın denize döküldüğü yerde çok büyük bir özveriyle nöbetini tutmaya devam ediyor." diye konuştu.

Yazılanlar tarihe not düşülecek
AK Parti İl Başkanlığı olarak tarihe not düşmek adına, gelecek kuşaklara bugünleri anımsatmak adına alanda hatıra defteri açtıklarını kaydeden Delican, şunları söyledi:

"İnsanlar yüreklerini ortaya koyuyorlar. Ne hissediyorlarsa yazıyorlar. Müthiş bir ilgi var. İnsanların Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başkomutanımıza müthiş sevgisi var. Allah ondan razı olsun. Bugünler çok önemli. Bugünlerin gelecek nesillere aktarılması lazım. Bugünlerin değerini bilmek için yaşananları, insanların hislerini yazıya dökelim istedik. Gelecek nesiller bunları hatırlasın, bunlardan ders alsın istedik. 6 tane defterimiz dolmak üzere. Şu anda 20 binin üzerinde kişi deftere yazdı. Bunları Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza arz edeceğiz."

Anı defterinde şu ifadeler yer alıyor:
Elden ele dolaştırılan hatıra defterine Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler de yazdıkları darbe karşıtı mesajlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk milletine destek verdi.

Çocukların da yazdığı hatıra defterinden öne çıkan çarpıcı ifadelerden bazıları şöyle:

Beyza Pelen: "13 yaşındayım. Sizin gibi yürekli bir Cumhurbaşkanına denk geldiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum."

Zeynep Yavuzeş: "Ben senin kirpiklerinin sayısını bilirim. Rabbim ömrümden alsın sana versin. Ömrüne ömür katsın. Bir oğlum, bir eşim bir de ben varım. Hepsi sana, ülkeme feda olsun."

Büşra Yeşilmen: "Seni çok sevdiğim için oğlumun adını Muhammed Tayyip koydum."

Sezgin Vatansever: "Şezlongda yatanla tankın önüne yatanın oyu bir olamaz."

Nefise Nacar: "Tek bir oyum vardı sana verdim. Tek bir sevgim vardı seni sevdim. Tek bir canım vardı onu da uğrunda vermeye geldim."

Metin Özbursa: "Tek isteğim idamı getirin."

Elif Şule Kurav: "Ben ve yarın 1 yaşına girecek olan oğlum, demokrasi nöbeti için meydanlardayız. Allah sizi başımızdan eksik etmesin reis."

Ersin Gider: "Nöbetteyiz reis, sıkıntı yok."

Recep: "8 yaşındayım. Seni çok seviyoruz. Bizim eve yemeğe bekliyoruz Recep amcam."

Ayşe Topaloğlu: "Allah seni başımızdan eksik etmesin. Cehennem buz tutana kadar seninleyiz. Allah'ın selameti senin üzerine olsun."

Metin Sağır: "Yıllardır aldatıldık. Sizden özür dilerim."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.