Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde saldırı

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde saldırı
Ülkenin doğusunda Ugandalı ayrılıkçıların saldırısında 16 kişi öldü

BENI (AA) - Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Ugandalı ayrılıkçıların düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 16 kişi hayatını kaybetti.

Sivil toplum kuruluşu Barış, Demokrasi ve İnsan Haklarını Geliştirme Araştırma Merkezinden (CEPADHO) yapılan yazılı açıklamada, Demokratik İttifak Güçleri'ne (ADF-Nalu) bağlı Ugandalı ayrılıkçıların ülkenin doğusunda Beni bölgesindeki Kambi Ya Chui kasabasına yönelik saldırısında en az 16 kişinin öldüğü belirtildi.

Açıklamada, ölü sayının yükselebileceği kaydedildi.

Ugandalı ayrılıkçılara karşı 2014'te başlatılan operasyonları yürüten ordu sözcüsü Yüzbaşı Mak Hazukay Mongba ise askeri yetkililerle görüştükten sonra açıklama yapacağını söyledi.

Uganda'da 1986'dan bu yana iktidarda bulunan Yoveri Museveni rejimine karşı kurulan ADF-Nalu, BM'nin terör örgütleri listesinde yer alıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün verilerine göre, Ugandalı ayrılıkçıların ülkenin doğusunda düzenlediği saldırılarda Ekim 2014'ten bu yana 600'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.