Demokratik Kongo'da seçimlere doğru

Demokratik Kongo'da seçimlere doğru
Sivil toplum kuruluşları, anayasal şartlar doğrultusunda yeni bir seçim takvimi oluşturulmasını istedi

KINSHASA (AA) - Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde sivil toplum kuruluşları, anayasal şartlar çerçevesinde yeni bir seçim takviminin hazırlanmasını talep etti.

Ülkedeki 33 sivil toplum kuruluşu, düzenledikleri ortak basın toplantısında, sürecin çıkmaza girdiği iddiasıyla seçim komisyonundan, hükümetten bağımsız olarak, anayasal şartlara göre yeni bir seçim takvimi oluşturmasını istedi.

Kuruluşlar ayrıca görev süresini uzatmak için seçim sürecini çıkmaza soktuğunu öne sürdükleri Devlet Başkanı Joseph Kabila'yı ulusal diyalog çağrısında siyasi tutukluları serbest bırakacağı yönündeki sözünü tutmaya davet etti.

Demokratik Kongo'da 2015'de düzenlenmesi planlanan yerel seçimler finansman sorunları nedeniyle yapılamamıştı.

Kabila, bu yıl içinde öngörülen devlet başkanı seçiminin tarihi ve finansmanı konularında uzlaşabilmek amacıyla geçen yılın sonunda ulusal diyalog süreci başlatmak istemişti. Ancak 7 muhalefet partisini bir çatı altında toplayan G7 grubu, Kabila'nın anayasaya aykırı olmasına rağmen devlet başkanı seçiminde yeniden seçilebilmek amacıyla diyalog başlatmaya çalıştığını iddia etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.