Demokratik Kongo'daki şiddet olayları

Demokratik Kongo'daki şiddet olayları
Ülkenin doğusunda Ugandalı ayrılıkçıların saldırılarında bir hafta içinde 43 sivil hayatını kaybetti

KINŞASA (AA) - Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Ugandalı ayrılıkçıların saldırılarıyla bir haftada 43 kişi öldü.

Ülkenin doğusundaki Kuzey Kivu bölgesinden sivil toplum kuruluşu üyesi Etienne Kambale, Demokratik İttifak Güçlerine (ADF-Nalu) bağlı Ugandalı ayrılıkçıların 3-10 Mayıs'ta Eringeti, Tingwe ve Ituri bölgelerine düzenlediği saldırılarda 43 sivilin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Hükümet geçen hafta, ayrılıkçıların saldırı düzenlediği bölgelerde daha etkin olabilmek için, ADF Nalu'ya karşı oluşturulan Sokola 1 operasyonlarının Beni kentindeki üssünü Eringeti'deki Kasana kasabasına yakın bir bölgeye taşıma kararı almıştı.

Öte yandan BM İstikrar Misyonu (MONUSCO) ile ordunun ayrılıkçıları yok etmek amacıyla ortaklaşa düzenledikleri operasyonlar devam ediyor.

Uganda'da 1986'dan bu yana iktidarda bulunan Yoveri Museveni rejimine karşı kurulan ADF-Nalu, BM'nin terör örgütleri listesinde yer alıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün verilerine göre, Ugandalı ayrılıkçıların ülkenin doğusunda düzenlediği saldırılarda Ekim 2014'ten beri 600'den fazla kişi yaşamını yitirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.