Deniz Baykal, Türkiye'nin kilitlendiği görüşmenin ardından açıkladı

Deniz Baykal, Türkiye'nin kilitlendiği görüşmenin ardından açıkladı
Erdoğan-Baykal görüşmesi: Erdoğan koalisyona nasıl bakıyor? Özel bir talebi oldu mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal görüşmesi sona erdi. Erdoğan koalisyona nasıl bakıyor? Özel bir talebi oldu mu? Deniz Baykal, Türkiye'nin kilitlendiği görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Baykal'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

Seçimlerin tamamlanmasından sonra yeni TBMM'nin açılışından önce Cumhurbaşkanı'nın bu Meclis'e geçici Başkan olarak görev yapacak bir milletvekili oalrak Meclis çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde bugün bu buluşması gerçekleşmiştir. Bu sabah bu şekillendi. Cumhurbaşkanı'nın böyle bir görüşmeyi gerçekleştirmek istediği ifade edildi. 

"KOALİSYON GÖRÜŞMESİ YAPMAM KONUMUM YOK"

Ayrıntılı kapsamlı önümüzdeki siyaset döneminde Meclis'te gündemi, Türkiye'nin önündeki sorunlar ayrı ayrı kapsamlı bir şekilde konuşuldu. Koalisyon görüşmesi yapma konumum yok, olamaz. Ben bir milletvekiliyim. Partilerin Genel Başkanları, yetkili organları var. Onlar bu konuda çeşitli hazırlıklar, çalışmalar yapıyorlardır umarım, tahmin ederim. Benim o çalışmaların herhangi birisiyle ilgili bir somut girişimim olamaz.  

Türkiye'de ne yapmak lazım konularında genel bir sayın Cumhurbaşkanı ile karşılıklı bir değerlendirme yaptık.

AK PARTİ İLE CHP KOALİSYONU OLUR MU?

Bu konuda yetkili arkadaşlarımız var. CHP adına bu konuda yetkili organlar açıklama yapacaktır.


ERDOĞAN BAYKAL'I DAVET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Antalya Milletvekili seçilen Deniz Baykal'ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Baykal ile Dışişleri Konutu'nda görüştü.

Kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Baykal'ın TBMM'nin yeni döneminde en yaşlı üye sıfatıyla Meclise başkanlık edecek olması nedeniyle, TBMM'nin açılışı ve çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunacağı öğrenildi.

GÖRÜŞME TALEBİ CUMHURBAŞKANLIĞINDAN GELDİ

Haberi ortaya çıkaran gazeteci olan Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Habertürk'e yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı ile ilk konuşan kişi olduğunu ve görüşme talebinin Cumhurbaşkanlığı'ndan geldiğini belirtti. 

CHP GENEL MERKEZİ'NE GİDECEK

Baykal 12.30'daki görüşmesinin ardından CHP genel merkezi'ne giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.