Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı
CHP Gençlik Kolları ve Altındağ İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idam edilmelerinin 44. yılında Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde andı

ANKARA (AA) - CHP Gençlik Kolları ve Altındağ İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını, idam edilmelerinin 44. yılında Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde düzenlenen törenle andı.

CHP Altındağ İlçe Başkanlığında toplanan bir grup, ellerindeki meşalelerle müze önüne kadar yürüdü.

Gruptakiler, burada kurulan sembolik 3 darağacının dibine kırmızı karanfiller ile yanan mumlar, cezaevinin duvarına ise üzerinde "unutturmayacağız" yazılı siyah çelenk bıraktı.

Törende, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam kararlarının verildiği mahkeme salonundan görüntülerin ve fotoğrafların yer aldığı video katılımcılara izletildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, burada yaptığı konuşmada, "Devrimci olmak ilkeli duruş gerektirir, kararlılık gerektirir, devrimci olmak, onurlu, kişilikli şahsiyetli bir yaşam sürmek demektir. Onları katledenler, onları idam sehpalarına gönderenler Türkiye'nin karanlık sayfalarında yer almışlar ama devrimciler isimlerini Türkiye devrim tarihinin sayfalarına altın harflerlerle yazdırdılar, onlar ölümsüzdür, onlar dünya durdukça hiçbir şekilde unutulmayacaklar ve bugün olduğu gibi." diye konuştu.

Bingöl, onları her yıl anmaya devam edeceklerini, unutturmayacaklarını belirterek, "Denizlerin yolundan giden gençler hayatın her alanında mücadele ettiler." dedi.

Konuşmaların ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.