Denizi Olamayan Mardin'de Plaj Voleybolu Heyecanı

Denizi Olamayan Mardin'de Plaj Voleybolu Heyecanı
Denize kıyısı olamayan tarihi kent Mardin'de özel kum getirilerek hazırlanan alanda düzenlenen plaj voleybolu turnuvası renkli görüntülere sahne oluyor

MARDİN (AA) - Denize kıyısı olamayan tarihi kent Mardin'de özel kum getirilerek hazırlanan alanda plaj voleybolu turnuvası düzenlendi.

Kızıltepe ilçesinde bir alışveriş merkezinde özel kum getirilerek hazırlanan alanda 4'ü kadın 12 takımın mücadele ettiği turnuva renkli görüntülere sahne oldu.

Daha önce deniz görmemiş ve il dışına çıkmamış sporcuların da bulunduğu turnuvada şampiyon olacak 2 takım Samsun'da düzenlenecek Türkiye finallerine katılacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Voleybol Federasyonunun katkılarıyla plaj voleybolu turnuvası düzenlendiğini söyledi.

Güneydoğu'da ilk defa böyle bir etkinlik yapıldığını bildiren Çomaktekin, şöyle devam etti:

"Denizi olamayan bir kentte, ilk defa Güneydoğu'da plaj voleybolu organizasyonu yapıyoruz. İlk defa olması hasebiyle yoğun bir katılım var. Aile ve sporcular birlikte gelip izlediler ve oynadılar. Burada 3 Haziran'a kadar sürecek maçlar. Buradan galip gelen takımımızı Türkiye finallerine götüreceğiz."

"Bir nevi denizi Mardin'e getirdik"

Türkiye Voleybol Federasyonu İl Temsilcisi Fahri Yalçın, turnuvaya 12 takımın katıldığına işaret ederek şunları söyledi:

"Normalde plaj voleybolu deniz kenarında oynanır ama gördüğümüz gibi Mezopotamya ovamızda burada yapıyoruz. Bir nevi denizi Mardin'e getirdik. İnşallah bunu geleneksel hale getireceğiz. İlgi güzel, insanlarımız eğleniyor. İlk defe böyle bir etkinlik düzenleniyor. Şimdilik Mardin genelinde yapıyoruz. Çevre illerden de talep var. Batman, Diyarbakır ve Gaziantep gibi iller de katılmak istiyor. Bizlere müracaatları var. İnşallah seneye büyük bir organizasyon olacak. Buradan kazanan 1 bayan 1 erkek takımımız da Doğu ve Güneydoğu'yu temsilen Türkiye finallerine gidecek."

Muhabir: Halil İbrahim Sincar

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.