Denizi olmayan yerde balık ihracatı yapıyor

Denizi olmayan yerde balık ihracatı yapıyor
Kayseri'de balıkçılık yapan Ekrem Duran, denizi olmayan Kayseri'den yurtdışına yılda 7 bin ton balık ihracatı yapıyor.

Kayseri'de balıkçılık yapan Ekrem Duran, denizi olmayan Kayseri'den yurtdışına yılda 7 bin ton balık ihracatı yapıyor.

Kayseri'de yaşayan ve 24 yıl önce balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Ekrem Duran, 15 yıl önce ihracat yapmaya karar verdi. İhracatta kendini geliştiren Duran, sonraki zamanlarda 2013, 2014 ve 2015 senelerinde Türkiye ihracat üçüncüsü ve Kayseri ihracat birincisi oldu. Başarısı ilgi toplayan Duran, Rusya'ya davet edildikten sonra orada bir işleme tesisi kurdu. Türkiye'nin birçok yerinde depo kuran Ekrem Duran, denizi olmayan Kayseri'den Rusya, Irak, İran, Suriye, Yunanistan ve Romanya'ya neredeyse 10 çeşit tatlı ve tuzlu su balığı olarak senede 7 bin ton balık ihracatı gerçekleştiriyor.

Rusya'da kurulan işleme tesisinin yüzde 51 hisse sahibi olduklarını ve girişi olan, marketlere satılan tatlı su balıklarının yüzde 51'inin kendi himayelerinde olduğunu söyleyen Ekrem Duran, "Ben 24 senedir balıkçıyım. Şu an buradaki tezgahımızda 14 çeşit tatlı su ve deniz balığımız mevcut. 2013, 2014 ve 2015 senelerinde Türkiye ihracat üçüncülüğümüz bulunuyor . Burada Kayseri birinciliğimiz de mevcut. Birinci olduktan sonra Rusya'ya davet edildik ve orada bir balık işleme tesisi açtım. Daha sonra da Irak, İran, Suriye, Yunanistan ve Romanya'ya sene ortalaması olarak 7 bin ton ihracatımız gerçekleşti. Orada da direkt kendi müşterilerimiz var. Rusya'da kendi işleme tesislerimiz mevcut, balıkları oraya gönderiyoruz. O depodan da Rusya'nın bütün yerlerine dağıtılıyor. Buradan Irak'a, Suriye'ye toptan ihracat ediyoruz. Irak'a yüzde 80 tatlı su balığı olmak üzere ortalama 8-10 çeşit balık yolluyoruz. Rusya, Romanya, Yunanistan'a somon, alabalık, çupra ve levrek gönderiyoruz. Tatlı su balığının Rusya'da işleme tesisinin yüzde 51'i bana ait hisse sahibiyim. Türkiye'den giden tatlı su balığının girişinin ve marketlere satışının yüzde 51'i bizim himayemizde. Ben bu işe el arabası ile başladım, şu an Türkiye ihracat şampiyonluğum, üçüncülüğüm bulunuyor. Kayseri birinciliğim var üst üste 6 senedir. Başarı için de çaba sarf edilmeli, hedef olmalı ve o hedefe de ulaşılmalı" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.