Denizli'de "Engellere Takılma Şenliğe Katıl" etkinliği

Denizli'de "Engellere Takılma Şenliğe Katıl" etkinliği
Engellilere karşı duyarlılığı artırmak için düzenlenen etkinlikte Cumhurbaşkanlığı başdanışmaları Türkoğlu, Yerlikaya ve eski milli futbolcu Özalan öğrencilerle goalball oynadı- Sanatçı Muazzez Ersoy, görme engelli öğrencilerin oluşturduğu grupla "Memleke

DENİZLİ (AA) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Engelsiz Yarınlar Topluluğu tarafından toplumda engellilere karşı duyarlılığı artırmak için "Engellere Takılma Şenliğe Katıl" etkinliği düzenlendi.

PAÜ Spor Salonu'ndaki etkinliğe Cumhurbaşkanlığı başdanışmanları Hidayet Türkoğlu, Hamza Yerlikaya, Saadet Oruç, eski milli futbolcu Alpay Özalan ve sanatçı Muazzez Ersoy da katıldı.

Etkinlikte, zihinsel, bedensel, işitme ve görme engelli öğrencilerin oluşturduğu gruplar, goalball, fitness, basketbol, oturarak voleybol, hemsball ve tekerlekli sandalye basketbolu branşlarında sportif etkinlikler sundu.

Türkoğlu, Yerlikaya ve eski milli futbolcu Alpay Özalan gözlerine bant takarak öğrencilerle goalball oynadı.

Türkoğlu, oyunun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yetenekli öğrencileri kutladığını belirterek "Biz ilk defa denedik. Genç arkadaşlarımızla burada olmak istedik. Onlara bir şekilde faydamız dokunabiliyorsa bir şeyin farkına varılmasını sağlayabiliyorsak ne mutlu bize." dedi.

Yerlikaya da goalball oyununu ilk defa oynadığını söyleyerek "Engelsiz yaşam ve engelleri aşmak böyle bir şey. Hiçbir şeyin insanoğlunun önünde engel olamayacağını bu kardeşlerimiz gösterdiler." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte öğrencilerin oluşturduğu gruplar gösterilerini sundu. Sanatçı Muazzez Ersoy, görme engelli öğrencilerin oluşturduğu müzik grubuyla "Memleketim" şarkısını seslendirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.