Denizli'de Fetö'nün "Abla Yapılanması" Davası

Denizli'de Fetö'nün "Abla Yapılanması" Davası
Örgütün "abla yapılanmasında" oldukları iddia edilen 5'i tutuklu 11'i firari 34 sanığın yargılandığı davada 2 sanık tahliye edildi

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün "abla yapılanmasında" oldukları iddia edilen 5'i tutuklu, 11'i firari 34 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesince duruşma salonuna dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar ile yakınları ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Nuriye Vural, duruşmada, "ByLock" kullanıcısı olmadığını savundu, hakkındaki suçlamaları reddederek tahliyesini istedi.

Tutuklu sanık Fatma Eren de FETÖ örgütünün kendisi için hiçbir anlam ifade etmediğini iddia etti ve tek böbreği olduğu için tahliyesini talep etti.

Tutuklu bir başka sanık Hicran Özen de 10 aydır tutukluluk halinin devam ettiğini belirterek, "Ailem ve çocuklarımın bana ihtiyacı var. Ben sadece yardımsever bir vatandaşım. Çevrem de öyle bilir. Ben Arapça ve Kuran-ı Kerim öğretiyorum. Çevremde herkes beni tanır. ByLock'u ben yüklemedim. Programı da bilmem. Bir gün ismini hatırlamadığım bir çocuğa ders vermeye gitmiştim. Telefonumda oyun oynuyordu. Bana oyunlar yükleyeceğini söyledi. Ben de yükle ama oynadıktan sonra sil dedim. Ne yüklendiğini de bilmiyorum." diye konuştu.

Sanıklar ve avukatlarının taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, duruşmaya verilen aranın ardından ara kararını açıkladı.

Tutuklu sanıklardan M.Ö. ve G.K'nin tahliye taleplerini kabul eden mahkeme, soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 11 sanığın yakalanması ve infazının beklenmesine, dijital materyallerin incelenmesine dair raporların akıbetinin sorulmasına, ByLock yazışmalarının içeriklerine ilişkin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı 9 Mart'a erteledi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgütün kadın yapılanmasında aktif rol aldıkları öne sürülen 34 sanık hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan dava açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.