Denizli'de Toplu Açılış Töreni

Denizli'de Toplu Açılış Töreni
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' de Tayyip Erdoğan, 'faşist' dediği zaman, 'nazi' dediği zaman rahatla. Size rahat olmayacak. Niye olmayacak? Siz Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' dediğiniz sürece bilesiniz ki Tayyip Erdoğan da sizlere '

DENİZLİ (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' de Tayyip Erdoğan 'faşist' dediği zaman, 'nazi' dediği zaman rahatla. Size rahat olmayacak. Niye olmayacak? Siz Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' dediğiniz sürece bilesiniz ki Tayyip Erdoğan da sizlere 'faşist de diyecek, nazi de" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'de, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, Almanya'da, Hollanda'da, İsviçre'de, Belçika'da demokrasinin, inanç özgürlüğünün olmadığını, bu ülkelerde özgürlük adına bir şeyin bulunmadığını bildirdi.

Meydanı dolduran kalabalığın, "Vur vur inlesin, batı dinlesin" sözlerine karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan, asıl dinlemenin 16 Nisan'da olacağını kaydetti.

Sabah Gazetesi'nin Avrupa baskısı Daily Sabah'ın Avrupa Parlamentosu'na girmesinin yasaklandığını anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Hani sizde medya özgürlüğü vardı, hani basın özgürlüğü vardı. Niye yasakladınız? Hesabını vereceksiniz. Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' de, Tayyip Erdoğan 'faşist' dediği zaman, 'nazi' dediği zaman rahatla. Size rahat olmayacak. Niye olmayacak? Siz Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' dediğiniz sürece bilesiniz ki Tayyip Erdoğan da sizlere 'faşist de diyecek, nazi de'. Niye mi söyleyeyim: Bizim Avrupa'daki mabetlerimizin duvarlarına bunlar gamalı haç yapıyor mu? Ey devlet sen neredesin? Niye bu gamalı haçların yapılmasına müsaade ediyorsun? Bizim camilerimizin camları, çerçeveleri indiriliyor mu? Peki neden siz bunları takip etmiyorsunuz, neden? Birçok vatandaşımız Avrupa'da öldürüldü, daha neticesi yok."

- "Halep oradaysa arşın Denizli'de"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin tek parti hükümetleri döneminde ortalama büyüme oranının yüzde 6, koalisyon dönemlerinde yüzde 4 olduğunu ifade etti.

"Türkiye sadece 1990'ların başlarından beri tek parti iktidarıyla yönetilseydi, bugünkünden iki kat daha zengin olacaktı." diyen Erdoğan, şu an kişi başına düşen milli gelirin 11 bin dolar yerine, 22 bin dolara çıkacağını vurguladı.

O günlerin de geleceğini belirten Erdoğan, cumhurbaşkanlığı sisteminin devreye girmesiyle, 2023 hedeflerinin yakalanacağını anlattı.

Ulaşımda atılan adımların ortada olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, kendilerinin ise 14 yılda 19 bin kilometre bölünmüş yol inşa ettiklerini bildirerek, "Halep oradaysa, arşın Denizli'de." dedi.

- "Daha neler olacak neler"

Yurt genelinde 25 havalimanının olduğunu, bu sayıyı 59'a çıkardıklarına vurgu yapan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu hayırcılar var ya çok enteresan. Herkes oyunda serbesttir, bunlar ayrı mesele ama bunlar bir garip. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yapılırken bunlar 'hayır' diyordu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yapılırken, bunlar 'hayır' diyordu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün temelini atıyoruz buna da 'hayır' dediler. Bu köprüler şimdi şakır şakır hizmeti veriyor. Kendileri de üzerinden rahatlıkla geçiyor. Çünkü bunlar 'hayır' derken niye dediklerini bilmiyorlar. Şimdi de 'hayır' derken niye dediklerinin farkında değiller.

Osman Gazi Köprüsü'nü yapıyoruz yine 'hayır' dediler. 'Ne olacak ya körfezi dolaşsınlar' dediler. Bizim derdimiz başka. İstanbul-İzmir arasını 3 saat 15 dakikaya indirelim istiyoruz. Aynı şekilde şimdi 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nün temelini attık. İnşallah 2023'de açılışını yapacağız. Dünyanın bir numaralı köprüsü olacak bu. İki kule arasındaki açıklık itibarıyla bir numara. Türkiye yapar, çünkü iman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır. Onun için azmedip yapacağız. 'Ekonomi çöktü' dediler. Ekonomi bitse... 11 milyar Türk lirası bu köprünün maliyeti. Bunun yarısı Kore'den geliyor yarısı Türk sermayesi. Bu köprünün temeli atıldı, daha neler olacak neler."

- "Şimdi otomobilleriyle bey bey geçiyorlar"

Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde dünyanın bir numaralı havalimanın açılışını yapacacaklarına değinen Erdoğan, bu havalimanın ilk etabında yıllık yolcu kapasitesinin 90 milyon olacağını, 2023'de tamamı bittiğinde ise yolcu kapasitenin 150 milyona ulaşacağını açıkladı.

Hayırcı cephenin buna da "Hayır" diyeceğini anlatan Erdoğan, "Çünkü hayırcı bunlar. Marmaray'ın temelini attığımızda da 'hayır' dedi bunlar. Niye? Denizin altından geçiyor ya... İnanmadılar. 'Denizin altından nasıl böyle bir şey yapacaklar?' dediler. 3 yıl oldu. 3 yılda Marmaray'dan geçenlerin sayısı 200 milyonu aştı. 'Şimdi insanlar raylı sistemden geçiyor ama bir de otomobillerin geçeceği sistemi kurucağız denizin altından, Avrasya Tüneli' dedik. 'İstemezük' dediler. Ve biz Avrasya Tünelini de yaptık. Şimdi otomobilleriyle bey bey geçiyorlar." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evet" diyene olduğu gibi "Hayır" diyene de saygı gösterdiklerine ancak kimlerin "Hayır" dediğinin önemli olduğunu belirtti.

Kandil'deki PKK terör örgütünün başındaki kişinin "Hayır" dediğini, İmralı'dakinin "Hayır" dediğini, Pensilvanya'daki FETÖ'cünün "Hayır" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Şimdi 'Hayır' diyenlerin iyi düşünmesi lazım. 'Ben hayır derken acaba kimlerle beraberim.' diye düşünmesi lazım öyle mi? Kişi sevdikleriyle beraberdir. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Mesele bu."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.