Denizli'deki Fetö'nün Darbe Girişimi Davası

Denizli'deki Fetö'nün Darbe Girişimi Davası
Aralarında eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özbakır'ın da bulunduğu 44'ü tutuklu 64 sanığın yargılandığı davada Genelkurmay tarafından hazırlanan bilirkişi raporu okundu- Rapordan: "(Tutuklu sanık Özbakır) Genelkurmay'dan gön

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 64 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezinde görülen davanın 5. duruşmasına sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada, 26 Nisan'daki ara kararda Genelkurmay Başkanlığından istenen bilirkişi raporu okundu.

Raporda ilk olarak eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özbakır ile ilgili bölüme yer verildi.

Tutuklu sanık Özbakır'ın, karargah personeli ve üst komutanlarına karşı gerçek niyet ve maksadını gizlediği belirtilen raporda, 12 Temmuz 2016'da saat 22.30 civarında karargah içindeki kamelyada, tugay komutan yardımcısı ve kurmay başkanı ile yapılan toplantıda cep telefonlarının ayrı bir yerde muhafaza edilmesinin çok sık görülen bir davranış olmadığına dikkat çekildi.

- Mesajları evrak kırpma makinesinde imha etmiş

Raporda, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"(Tutuklu sanık Özbakır) 11. Komando Tugay Komutanlığının eğitim ve intikal faaliyetinin Ege Ordu Komutanlığının eğitim takviminde bulunmadığı ve planlanan motorlu intikal faaliyetinin 15 Temmuz'da izah edilemez şekilde öne alındığı, ülke genelindeki yoğun olayların yaşandığı bir zamanda eğitim faaliyeti için birlikten çıkıldığı, üst komutanlığa bilgi verilmemesi, konvoy emniyetiyle ilgili mülki makamlar ve kolluk kuvvetleriyle koordine edilmemesi, konvoy emniyet mesajının çekilmemesi, izah edilemeyecek miktarda mühimmat alınması, mülki amirin talebi olmadan havaalanının emniyetini almak için gidildiğinin ifade edilmesi, üst komutanlık bilgisi ve müsadesi olmadan silahlı ve teçhizatlı birliklerin kışla dışına çıkarılması, üç günlük kumanya alınması emri veren kişilerin başka bir maksadının olduğu görülmüştür."

Verilen emirlerin planlanan eğitim ve intikal faaliyetiyle ilgili olmadığı, askeri mevzuat ve teamül ve kanunlara uygun olmadığı vurgulanan raporda, "Genelkurmay'dan gönderilen sıkıyönetim direktifinin kurmay başkanı tarafından kendisine verildiği, ayrıca gece boyunca gelen mesajların bir kısmını yanında bulunanlarla paylaşmadığı ve evrak kırpma makinesinde imha ettiği anlaşılmıştır." denildi.

Duruşmada daha sonra diğer sanıklarla ilgili hazırlanan bilirkişi raporu okundu.

- Dava hakkında

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya, TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek ve FETÖ'ye üye olmak" suçlarından açılan davada, aralarında eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın bulunduğu 44'ü tutuklu 64 sanık hakkında Türk Ceza ve Terörle Mücadele kanunlarının ilgili maddeleri gereğince üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.