Denizsiz Kentte Geleceğin Şampiyon Yüzücüleri Yetişiyor

Denizsiz Kentte Geleceğin Şampiyon Yüzücüleri Yetişiyor
Deniz seviyesinden bin 800 metre yükseklikteki Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında bulunan Erzurum'da, kursta yüzme eğitimi alan yaklaşık bin öğrenci, geleceğin şampiyon yüzücüsü olmak amacıyla kulaç atıyor

Deniz seviyesinden bin 800 metre yükseklikteki Erzurum'da, büyükşehir belediyesince açılan yüzme kursunda yaklaşık bin öğrenci ilk defa su sporlarıyla tanıştı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin girişimleri ile Türkiye'nin önemli kış sporları merkezlerinden olan bin 800 metre rakımdaki Erzurum'un, yaz sporlarından da yeterli payı alabilmesi için çalışmalar gerçekleştiriliyor.

"Erzurum'da kayak ve yüzme bilmeyen kalmasın" hedefiyle kışın yaklaşık 5 bin öğrenciye kayak eğitimi veren Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yaz spor okulları çerçevesinde açılan yüzme kursunda da bin civarında öğrenciyi su sporlarıyla buluşturdu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Spor Salonu'ndaki yüzme havuzuna gelen çocuklar, deneyimli eğitmenler eşliğinde hafta içi her gün belli saatler aralığında yüzme eğitimi alıyor.

Denizsiz kentte yüzme öğrenerek geleceğin şampiyon yüzücüsü olmanın heyecanıyla kulaç atan çocukların ilk defa su sporlarıyla buluşması renkli görüntüler oluşturdu.

"Deniz, göl olmadığı için çocuklar yüzme öğrenemiyor"
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Ahmet Dal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin deniz seviyesinden yaklaşık bin 800 metre yükseklikte olduğunu belirterek, etrafında göl ve deniz olmadığı için çocukların su sporlarını yapamadığını dile getirdi.

Kentteki Yakutiye Spor Salonu'nda yaklaşık bin öğrenciyi su sporlarıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Dal, "Erzurum yüksek rakımda ve etrafında deniz veya göl olmayan bir şehir. Çocukluğu kentte geçen vatandaşlarımız yüzmek için kaplıcaları kullanıyor. Yakında üniversitenin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile belediyenin yeni yüzme havuzları açılacak." ifadelerini kullandı.

"Erzurum'da yüzme ve kayak bilmeyen kalmayacak"
Yüzme eğitimine 4 binin üzerinde başvuru yapıldığına işaret eden Dal, havuz kapasitesi nedeniyle bin öğrenciyi eğitime dahil edebildiklerini belirtti.

Yüzme eğitimine ciddi taleplerin olduğunu ve önümüzdeki yıllarda talebe göre yeni tesislerin faaliyete gireceğini kaydeden Dal, şunları kaydetti:

"Erzurum'da yüzme eğitmeni sıkıntısı da yaşıyoruz. Bu sıkıntıyı gidermek için yüzme eğitmenliği kursları düzenleyeceğiz. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen 'Erzurum'da yüzme ve kayak bilmeyen kalmayacak' sloganıyla çalışma başlatmıştı. Proje 5 bin çocuğun kayak yapmasıyla başladı. Bu kapsamda şu an bin öğrenci yüzme eğitimi alıyor. Burada yetişen çocuklar, ileri zamanlarda ilimizi ülkemizde ve yurt dışında düzenlenecek müsabakalarda temsil edecek. Erzurum'da yüksek rakımda bu sporu yapan çocuklar güçlü ve dayanıklı olur. O nedenle geleceğin şampiyon yüzücülerini yetiştireceğimize inanıyoruz. Bu anlamda umutluyuz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.