Deplasmanda Gollü Beraberlik Başakşehir'e Tur Atlattı

Deplasmanda Gollü Beraberlik Başakşehir'e Tur Atlattı
Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Hırvatistan ekibi Rijeka ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı ve play-off turuna yükseldi.

 Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Hırvatistan ekibi Rijeka ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı ve play-off turuna yükseldi.

İstanbul'daki ilk maçta rakibiyle golsüz berabere kalan Medipol Başakşehir, rövanşta 2-2'lik sonuçla adını play-off turuna yazdırdı.

İlk yarı

Mücadelenin ilk dakikalarında oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Medipol Başakşehir, Edin Visca'nın sol kanattan getirdiği toplarla etkili olmaya çalıştı. Edin Visca ve Mehmet Batdal ile gole yaklaşan turuncu-lacivertliler, 25. dakikada kalesinde golü gördü. Visca'nın önderliğinde ataklarını sürdüren Medipol Başakşehir, ilk yarının bitimine 3 dakika kala Boşnak oyuncusu ile beraberlik golünü budu. Turuncu-lacivertliler bu golle soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

Taraftarının büyük desteğiyle maça başlayan Rijeka, Tomasov'un soldan, Gavranovic'in de sağ kanattan getirdiği toplarla etkili oldu. Özellikle duran toplarla tehlikeli olan ev sahibi takım, Bezjak'ın golüyle üstünlüğü yakaladı. Golden sonra etkinliği azalan Rijeka, yarı sahasında daha fazla kalmaya başladı. Visca'nın golüyle ev sahibi takım soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle girdi.

25. dakikada sol kanattan kullanılan taç atışında, Gavranovic ceza sahasına girdi, yerden pasında Roman Bezjak topu yakın mesafeden ağlara gönderdi:1-0.

42. dakikada Medipol Başakşehir beraberlik golünü buldu. Mossoro'nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Visca, aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin üzerinden ağlarla buluşturdu: 1-1.

Mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarı

İkinci yarıya kötü başlayan Medipol Başakşehir, 50. dakikada penaltıdan yediği golle geriye düştü. Bu golden sonra yaklaşık 15 dakika kötü futbolunu sürdüren turuncu-lacivertliler, Abdulah Avcı'nın yaptığı iki değişiklikle yeniden toparlandı. Oyuna giren Cengiz Ünder ve Cenk Ahmet'in arzulu futbolu Başakşehir'e aradığı golü getirdi. Oyuna sonradan giren Cengiz, Visca'nın attığı golde çok şık bir pas verdi. Kalan dakikalarda oyunun kontrolünü elinde tutan Başakşehir, tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında bir üst tura yükselmeyi başardı.

Hırvatistan ekibi Rijeka, ikinci yarının başında Bejzak'ın penaltıdan bulduğu golle bir kez daha öne geçti. Golün verdiği moralle istediği futbolu oynayan Rijeka, Başakşehir'in değişikliklerinin getirdiği farkla yarı sahasına kapandı. Visca'nın attığı ikinci golden sonra Rijeka riskleri alsa da başka gol olmadı ve Hırvatistan temsilcisi Avrupa kupalarına veda etti.

49. dakikada Eren Albayrak ceza sahası içinde Vesovic'i düşürünce hakem penaltı kararını verdi.

50. dakikada penaltı atışını kullanan Bezjak topu ağlara gönderdi. Takımının ve kendisinin ikinci golünü attı.

74. dakikada Medipol Başakşehir arzuladığı golü buldu. Turuncu-lacivertlilerin 19 yaşındaki yeni transferi Cengiz Ünder, mükemmel bir pasla Visca'yı ceza sahası içinde topla buluşturdu. Kaleciyi geçen Boşnak futbolcu, topu filelere göndererek takımının ve kendisinin ikinci golünü attı.

Kalan dakikalarda başka önemli pozisyon olmadı ve mücadele 2-2'lik eşitlikle tamamlandı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.