Depremde duygulandıran ve sevindiren kurtarma görüntüleri

Depremde duygulandıran ve sevindiren kurtarma görüntüleri
Kahramanmaraş merkezli depremde duygulandıran ve sevindiren kurtarma görüntüleri

ASKERLERİN ENKAZDAN ÇIKARTTIĞI MİNİK KIZ: "ANNEMİ DE KURTARIN"
MSB, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde enkaz altında kalan bir çocuğun Mehmetçik tarafından sağ salim kurtarıldığını duyurdu. MSB tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Mehmetçiklerimiz, devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla omuz omuza vatandaşlarımızın yardımına koşmaya devam ediyor. Gaziantep Nurdağı’nda enkaz altında kalan bir yavrumuz, Mehmetçiklerimiz tarafından sağ salim kurtarıldı.

KAHRAMANMARAŞ'TA KÜÇÜK KIZ ENKAZIN ALTINDAN BÖYLE KURTARILDI
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde ekipler, yaşam üçgenindeki küçük kızı kurtarmak için seferber oldu. Bir görevlinin ulaştığı küçük kız, daha sonra emekleyerek enkaz altından dışarı çıkmayı başardı. O anlar kayıt altına alındı.

'AMA KARDEŞİM MİNİK BENİM ÖLEBİLİR'

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde enkaz altından kurtarılan minik Zübeyde’nin “Ama kardeşim minik benim ölebilir” sözü herkesi duygulandırdı. Hayrullah Mahallesi’nde çöken apartmanın enkazında İHH ekipleri 6 yaşındaki Zübeyde’ye ulaştı. Küçük kızın durumu hakkında bilgi almak ve onun korkusunu yenmesini sağlamak için ekipler minik Zübeyde ile konuşmaya başladı. Zübeyde’nin ağzından çıkan “Ama kardeşim minik benim ölebilir” ilk sözü herkesi duygulandırdı. Küçük kız ekipler tarafından kurtarılırken o anlar kameraya yansıdı.

PÖH EKİPLERİ MALATYA’DA ENKAZ ALTINDA KALAN VATANDAŞLARI KURTARDI
Polis Özel Harekat (PÖH) ekipleri, Malatya’da enkaz altında kalan vatandaşları kurtardı.

ŞANLIURFA'DA KÜÇÜK KIZ ENKAZIN ALTINDAN YARALI OLARAK KURTARILDI

Şanlıurfa'da devam eden kurtarma çalışmalarında enkaz altına kalan küçük kız yaralı olarak kurtarıldı.

ANNE VE OĞLU 101 SAAT SONRA KURTARILDI

Diyarbakır Bağlar'da depremde yıkılan binanın enkazından 101 saat sonra anne Sebahat Varlı ve oğlu Serhat Varlı kurtarıldı

8 YAŞINDAKİ ASYA 96 SAAT SONRA ENKAZDAN SAĞ OLARAK KURTARILDI

Ekipler, Hatay'da yürütülen arama-kurtarma faaliyetlerinde inanılmaz bir kurtuluşa ortak oldu. Şiddetli depremler sonrası büyük bir yıkımın yaşandığı Hatay’da, yıkılan binanın enkazında çalışan ekipler, sabaha karşı gelen ses üzerine yoğunlaştığı bölgede saatler süren uğraş sonucu Asya Dönmez'i sağ olarak kurtardı. 8 yaşındaki Asya, sedyeye konularak ambulansla hastaneye götürüldü.

ALMAN KURTARMA PERSONELİ: ZEYNEP HANIM KORKMA
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve çevre illerde de büyük yıkıma yol açan 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yabancı ülkelerden gelen arama kurtarma ekiplerinin enkaz alanlarındaki çalışmaları sürüyor. Almanya’dan gelen kurtarma ekibinden Daniel adlı görevli, öğrendiği Türkçe kelimelerle enkaz altında iletişim kurduğu kadına moral vermeye çalıştı. Alman görevlinin “Zeynep Hanım” şeklinde seslendiği kadının “Efendim” şeklinde yanıt verdiği duyuldu. Alman görevli daha sonra, “Daniel burada. Korkma. Tamam. Korkma” diyerek enkaz altındaki kadına destek olmaya çalıştı.

YOK DAHA MUAYENE OLMADIM

Hatay'ın Antakya ilçesinde, enkaz altından ses geldiğinin tespit edilmesi üzerine UMKE ve diğer ekipler çalışmalarını o alana yoğunlaştırdı. Ve ilk depremden 72 saat sonra 5 yaşındaki Hazal ile annesi Betül Güner kurtarıldı. Hazal ile annesinin sağlık durumu iyi.

MADENCİLER 8 METRE DERİNLİĞE İNDİĞİ ENKAZDAN DEPREMZEDEYE ULAŞTI

Zonguldak’tan gelip Adıyaman’da kurtarma çalışmalarına katılan madenciler, Bereket Apartmanı enkazında maden ocağını andıran “domuz damı” yöntemiyle 8 metre derinliğe inerek 17 yaşındaki Gülsüm Yeşilkaya’yı 90 saat sonra kurtardı.

ENKAZ ALTINDA SİMİT İSTEDİ

Malatya’da enkaz altında simit isteyen 12 yaşındaki Abdulhalil Reşvani, kendisini kurtaran İHH ekiplerine sarıldı

101 SAAT SONRA SAĞ ÇIKARILDI

30 yaşındaki inşaat mühendisi Hikmet Yiğitbaş, Hatay'da 101. saatte enkazdan kurtarıldı. Depremzedeye verdiği "sarılma" sözünü tutan arama kurtarma görevlisi Mustafa Aydın olay öncesi gözüne pansuman yaptırıp enkaza koştuğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.