Depremin merkezi Kahramanmaraş 10 ay sonra bu hale geldi

Depremin merkezi Kahramanmaraş 10 ay sonra bu hale geldi
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası aradan geçen 10 ayın ardından Kahramanmaraş şehir merkezi dron ile görüntülendi.

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde 11 il etkilendi, 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti. ‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerin üzerinden 10 ay 12 gün geçti.

12 bin 659 kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş’ta şehir merkezinin son hali dron ile fotoğraflandı. Şehir merkezinde binaların yarısı depremde yıkıldı, yarısı deprem sonrası kontrollü bir biçimde yıkıldı. Adeta boş bir araziye dönen şehir merkezinde inşaat faaliyetleri de başladı. Birçok bölgede enkaz kaldırma işlemleri tamamlanırken, temellerdeki enkaz kaldırma uygulamalarının devam ettiği görüldü. Azerbaycan Mahallesi’nin kurulumuna da başlandı. Depremin büyük yıkım olduğu Azerbaycan Mahallesi, Hayrullah Mahallesi ve çevresine kuruluyor. 320 dönümlük bir bölge üzerine kurulacak olan yerde bin 323 konut ve 799 iş yeri olmak üzere toplam 2 bin 122 bağımsız bölümün yer alacağı öğrenildi.

aw100583-03.jpg

Depremlerin noktası olan Ebrar Sitesi’nin bulunduğu bölgede enkaz kalmazken, özellikle afetin en fazla vurduğu Şazibey Mahallesi diğer bölgelerde sessizlik hakim. Yaklaşık 20 bin iş yerinin yıkıldığı kentin farklı yerlerinde kurulan prefabrik ve konteyner çarşılar ticaretin devamı için çalışmalarını devam ettiriyor. Van’dan geldiğini söyleyen Kenan Ebeperi, “Biz deprem günü yola çıktık geldik, bize telefon açtılar buraya gelmemiz için. Geldik ve her yer çok karanlıktı. Elimizden geldiği kadar enkazlardan sağ da cenaze de çıkarttığımız oldu. 55 gün gönüllü olarak çalıştık. Halen buradayız, firmalar gelip fore kazıları vurup binalar yapmaya başladılar. Bundan sonra deprem de olsa burada deprem de olsa can kaybı olmaz” dedi.

Hatice Nur Çam ise, “İnşaatlar başladı her yerde. İlk dönemlere göre şu anda şehrimiz bayağı iyi durumda” diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.