Uğur Özteke

Uğur Özteke

Derdinizi, Dinar’ın Bando Şefi Ali Çavuş’a anlatın

Derdinizi, Dinar’ın Bando Şefi Ali Çavuş’a anlatın

Önceki gün gece yarısı başlayan o güzel rahmet dün sabah günün ağarması ile şehir merkezini bembeyaz yapmıştı. Başta Valilik olmak üzere üniversitelerimizin yönetimleri geceden derslerini çalışmışlar, okulları tatil etmişler ve çok büyük dua almışlardı.

Bende sabah 8’e doğru direksiyona geçip şöyle bir turlayım dedim. Bir yandan da niyetim de güzel kar fotoğrafları çekmek vardı.

Açık söyleyeyim merkeze inmeden hep Meram bölgesinde turladım. Meram şehir ile bağlantılı üç yolunu yeni yol, eski yol ve yaka yollarını kullandım. Müthiş tipi vardı. Greyderler yolları açmışlardı ama zemin dondu. Dolmuşlar çalışıyordu ama Belediye otobüsleri gecikmeli ve toplu halde geliyordu. İşine gitmek zorunda kalan vatandaşlar kaldırım yerine yolun ortasında yürümeyi tercih ediyorlardı.

Neden sonra merkeze doğru inmeye başladık. Aman Allah’ım o da ne? Meram Yeni Yol alt geçidi yani bizim şu battı-çıktı tıkanmış, bir iki fotoğraf çektikten sonra hemen Havzan tarafına kaçtım. Oradan da öğretmenevleri, stadyum ve zafer.

Alın size Meram battı çıktıda 45 dakika bekleyen otomobillerin hali.

dsc_0751.jpg

dsc_0811.jpg

img_1031.jpg

Kaldırımlar, yollardan daha iyi idi. Çünkü saat daha 8.30 olmadan turunculu adamlar kaldırımları kürümeye çalışıyorlardı. Ama bu kaldırım temizliği Meram’ın her yerinde böyle idi.

Öğlene doğru şikayetler çoğaldı.

Bu arada iki şaşırtıcı olay yaşadım. İnsanlar kaldırımda değil yollarda yürüyorlardı ya. Dayanamayarak iki kez camımı açıp, “Abla bak yerler buz. Kendini arabanın önüne atıyorsun. Allah korusun biri duramaz altında kalırsın” dedim.

Bunlardan Hacıveyiszade Camii’nin oradaki hanımefendi gülerek, “Sen rahat ol ben kendimi arabaya göre ayarlıyorum” derken, Arapoğlu makasındaki bayan ise “Hadi oradan” diye bizi tersliyordu. 

Selçuklu ve Karatay’ın derinliklerine gitmedim. Ne desek yalan olur. Ama genel kanı yollarda ki don olayı idi.

Allah’tan öğlene doğru hava yükseldi ve hiç değilse ana caddelerdeki o don eridi.

Bu süreçte peki biz ne yaptık?

Telefondan, maillerden bize ulaşan her yoldan Belediye şikayetlerine ise;

“Vallahi bizim adımız Hıdır yazabileceklerimiz budur. Bizce siz gidin derdinizi Dinar Bandosu’nun Şefi Ali Çavuş’a bunları anlatın” diyorduk.

Bilmeyen öğrensin. Dinar Bandosu’nun Şefi Ali Çavuş, Süleyman Demirel’li yılların önemli bir ismi idi.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Asalet insanın özündedir. Asil insanda, özü ile bütünleşmiş olandır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kar ve don yollarda yayalar sürücülerden daha dikkatli olduğu zaman ADAM oluruz.

    

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR