"Deri Ve Hücresel Tedavi Uygulamaları Az Bilinenler Sempozyumu"

"Deri Ve Hücresel Tedavi Uygulamaları Az Bilinenler Sempozyumu"
Deri ile doğrudan ilişkili plastik cerrahi ve dermatoloji uzmanlarıyla deri sağaltımında hücresel tedavilerinin geldiği noktanın tartışılacağı sempozyum başladı

İSTANBUL (AA) - Deri ile doğrudan ilişkili plastik cerrahi ve dermatoloji uzmanlarıyla deri sağaltımında hücresel tedavilerinin geldiği noktanın tartışılacağı "Deri ve Hücresel Tedavi Uygulamaları Az Bilinenler Sempozyumu" başladı.

Acıbadem Maslak Hastanesi'nde Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneğince düzenlenen sempozyumun ilk gününde alanında tanınan cerrahlar sunumlarını gerçekleştirdi.

Tüm dünyada olduğu gibi rejeneratif tıbbın en çok kullanıldığı alanlardan biri olan derinin ana tartışma konusu olduğu sempozyumda, deri sağaltımında hücresel tedavilerin geldiği nokta ve yarınına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Sempozyumda, PRP, fibroblast, stromal vasküler faktör ve kök hücre uygulamaları gibi alt alanlarda yapılmış tüm teorik ve ampirik çalışmalar da değerlendirildi.

Sempozyumun ilk gününde Doç. Dr. Mehmet Bozkurt, "Elde Edilme Yöntemleri", Op. Dr. Çiğdem Karadağ "Kanıta Dayalı Tıp açısından SVF endikasyonları", Yrd. Doç. Dr. Ümran İleri "SVF için Başarıyı Etkiliyen Durumlar ve Klinikte Deneyimlerimiz", Doç. Dr. Mehmet Veli Karaaltın "Plastik Cerrahide Hücresel Tedavinin Kullanımı ve Deri Uygulamaları" isimli sunumlarını gerçekleştirirken "Fibroblast" oturumda ise Doç Dr. Mehmet Bozkurt "Kanıta Dayalı Tıp açısından Fibroblast endikasyonları", Prof. Dr. Ercüment Ovalı "Hücre kullanımında top-trickler" adlı sunumlarını gerçekleştirecek.

İlk gününün "PRP" oturumuyla sona ermesi beklenen sempozyumun ikinci günüde ise canlı yayınlarla operasyonel uygulama örnekleri gösterilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.