Derinkuyu'da Kasaplara Sucuk Üretimiyle İlgili Bilgi Verildi

Derinkuyu'da Kasaplara Sucuk Üretimiyle İlgili Bilgi Verildi
NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde kasaplara sucuk üretimiyle ilgili bilgi verildi.Derinkuyu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Sarı, Esnaf...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde kasaplara sucuk üretimiyle ilgili bilgi verildi.

Derinkuyu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Sarı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığında düzenlenen toplantıda, kasap esnafıyla sucuk dolum tesisini konuşmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Et ve Et Ürünleri Tebliğinde değişiklik yapıldığını belirten Sarı, "Bu kapsamda her kasabın sucuk dolum tesisi kurması ya da bütün kasapların birlik içinde sucuk dolum tesisi kurması gerekiyor. Düzenlemeye uyulmadığı takdirde ceza uygulanacak" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli teknisyen Ömer Özyurt da kasapların artık sucuk üretemeyeceğine dikkati çekerek, "Üretenler hakkında da cezai işlem yapılacak. Burada yapılması gereken Derinkuyu Sucuk İmalat Merkezinin kurulması. Bu merkez kurulduğunda sucuklar etiketlenecek. Üretim merkezinde her esnaf kendi sucuğunu üretecek. İmalatta veteriner bulundurulması gerekiyor. Eğer kasaplar ayrı ayrı imalathane açarsa her imalatın bir veteriner zorunluluğu var. Birlik olmaları kasapların menfaatine daha uygun" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.