Derinkuyu'da öğrenciler satranca teşvik ediliyor

Derinkuyu'da öğrenciler satranca teşvik ediliyor
NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesinde Namık Kemal İlkokulu'nun bahçesine öğrencilerin satranca olan ilgisini artırmak amacıyla bahçe satrancı yapıldı....

NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesinde Namık Kemal İlkokulu'nun bahçesine öğrencilerin satranca olan ilgisini artırmak amacıyla bahçe satrancı yapıldı.

Okulda başlatılan, "Satranç Öğreniyorum" projesi kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün desteğiyle yapılan bahçe satrancının tanıtım programında, satrancın zihinsel gelişime yönelik etkileri öğrencilere anlatıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il merkezi ve ilçelerde sportif faaliyetlerin artarak devam ettiğini belirterek çeşitli branşlardaki antrenörlerin ilçelerde görevlendirilerek çocukların spor yapmalarına katkı sağlandığını kaydetti.

Satrancın çocukların zeka gelişimlerine olumlu yönde katkı yaptığına değinen Ünlüer, "Bunun bilincinde olan veliler çocuklarını satranca yönlendiriyor. Okul bahçesine yaptığımız satranç alanları öğrencileri teşvik edecektir." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.