DERLEME Ankara'daki terör saldırısına ilişkin haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruz. Saygılarımızla, AA

DERLEME Ankara'daki terör saldırısına ilişkin haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruz. Saygılarımızla, AA
Sağlık Bakanlığı, patlamadan etkilenen 81 vatandaştan 59'unun taburcu edildiğini, 7'si yoğun bakımda olmak üzere 22 vatandaşın tedavilerinin sürdüğünü bildirdi- Yaralılar arasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun 2 yeğeni de bulunuyor- Saldırı

ANKARA (AA) - Başkent'te dün gerçekleştirilen, 8'i sivil memur 28 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası patlamadan etkilenen kişilerin de aralarında bulunduğu 59 kişi taburcu edilirken, yaralanan 22 kişinin tedavisi devam ediyor. Yaralılar arasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun 2 yeğeni de bulunuyor.

Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta dün akşam saat 18.31'de askeri servis araçlarının geçişi sırasında gerçekleştirilen terör saldırısında 28 kişi hayatını kaybetmiş, 61 kişi ise yaralanmıştı.

Sağlık Bakanlığından terör saldırısı sonrası yapılan açıklamada, dün saat 18.32'de 112 Komuta Kontrol Merkezine ilk çağrının geldiği belirtildi.

Çağrıdan 4 dakika sonra ilk ambulansın olay yerine ulaştığı bildirilen açıklamada, "Olayın hemen ardından 32 ambulans ve 3 UMKE ekibi ile olaya müdahale edilerek, yaralıların hastanelere sevki hızla gerçekleştirilmiştir. Patlamadan etkilenen 81 vatandaşımızın 59'u taburcu edilmiş olup, 7'si yoğun bakımda olmak üzere 22 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

- Yaralılar arasında Topçu’nun yeğenleri de var

Yaralılar arasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun 2 yeğeni de bulunuyor.

Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda yeğenleri Şahin Budak ile Pınar Budak'ın yaralandığını belirtti.

- Zanlılar sağlık kontrolünden geçirilecek

Emniyet güçleri, saldırının tüm boyutlarıyla aydınlatılmasına yönelik çalışmalarını bugün de sürdürdü.

Saldırı sonrası İstanbul, Adana, Bolu, Tekirdağ, İzmir, Diyarbakır ve Ankara'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 14 kişiden 5'i, sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Gözaltındaki diğer şüphelilerin de Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirilmesi bekleniyor.

- Adli Tıp Kurumunda ailelerin bekleyişi sürüyor

Saldırıda yaşamını yitiren 28 kişinin cenazesi, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığına getirildi.

Kahramanmaraş, Bursa, Çankırı ve Kayseri nüfuslarına kayıtlı oldukları öğrenilen 5 kişinin cenazesi, ailelerine teslim edildi.

Kimlikleri belirlenemeyen bazı cenazelerden DNA örnekleri alındığı ifade edildi.

Cenazelerini teslim almak için Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığına gelen ailelerin bekleyişi de devam ediyor.

- Kılıçdaroğlu, Adli Tıp'ta bekleyen aileleri ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazelerinin bulunduğu Ankara Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığını ziyaret etti. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Yazık günahtır bu ülkeye hepimiz acı içerisindeyiz. İçim acıyor, gerçekten derinden acıyor" dedi.

- Akdoğan: "Bunlar hem terörist, hem yalancı"

Saldırıya tepkiler de devam ediyor. Terör saldırısına siyasi partilerden taziye ve kınama mesajları geliyor.

Saldırıya ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Terör örgütlerine silah, bize taziye mesajı gönderenlerin ikiyüzlülüğü son bulmalı. Teröre karşı net tavır ve samimi dayanışma bekliyoruz. Kandil, Ankara saldırısını savunmuş, PYD ise üstlenmemiş. Bunlar hem terörist hem yalancı" değerlendirmesinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da Twitter hesabından, "Ankara'daki alçak ve kalleş saldırıyı lanetliyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" açıklamasını yaptı. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de saldırıya ilişkin, "Teröre karşı hep birlikte omuz omuza duracağız. Bu vatan, millet bizim. Terörü ve onun faillerini, terör saldırılarını gerçekleştirenleri hep birlikte kınayacağız ve lanetleyeceğiz” dedi.

- AB Konseyi Başkanı Tusk, Başbakan Davutoğlu'nu aradı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti. Tusk, menfur terör eyleminde hayatını kaybedenler için taziye dileklerini, Türk halkı ve hükümetiyle dayanışma mesajlarını ileterek, olayı, sadece Türkiye'nin değil, AB'nin başkentinde gerçekleşmiş bir terör saldırısı olarak gördüklerini dile getirdi.

Davutoğlu da Tusk'a teröristin PYD bağlantısının ortaya konulduğunu, AB'den Türkiye ile terörizme karşı işbirliğini artırarak sürdürmesini beklediklerini ifade etti.

- Konserler ve tiyatro gösterileri ertelendi

Ankara Büyükşehir Belediyesinden, saldırı nedeniyle daha önceden duyurusu yapılan konserler ve tiyatro gösterilerinin ertelendiği bildirildi.

- Olay yerinde incelemeler sürüyor

Merasim Sokak'ta Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, çalışmalarını sürdürdü. İncelemelerin ardından Büyükşehir Belediyesi ekiplerince temizlik çalışması yapıldı.

Yerli ve yabancı birçok basın mensubunun terör saldırısına ilişkin gelişmeleri aktardığı, olay yerine yaklaşık 200 metre mesafedeki kavşak polis barikatıyla kapatıldı. Olay yerini görmek isteyen bazı vatandaşların barikatı geçmesine izin verilmedi.

Saldırı nedeniyle hasar gören araçlar gerekli incelemelerin ardından çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

Saldırının gerçekleştirildiği İnönü Bulvarı'nın, Genelkurmay Kavşağı'ndan Kara Kuvvetleri Kavşağı'na kadar olan bölümü her iki yönden araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Denetimlerini sıklaştıran Başkent polisi de şüpheli kişi ve araçlara yönelik kontrollerini artırdı. Kentin giriş ve çıkış noktalarında önlem alan polis, şüpheli gördüğü araç ve sürücüler üzerinde uygulama yapıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.