Dernek Binası Ve Arazisini 5 Milyon Liraya Satmışlar

Dernek Binası Ve Arazisini 5 Milyon Liraya Satmışlar
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmada kapatılan Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin Sakarya'daki binası ve arazisinin darbe girişiminden 4 ay önce 5 milyon liraya satıldığı belirlendi

 AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmada Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle kapatılan Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin Sakarya Şubesi, bir süre önce kentteki binasıyla arazisini satışa çıkardı.

Yapılan araştırmalarda, 17 Mart'ta derneğin Erenler ilçesindeki binasının ve arazisinin 5 milyon lira karşılığında satıldığı, gelirin ise FETÖ'ye aktarıldığı tespit edildi.

FETÖ'nün, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin vatandaşlardan usulsüz topladığı yardımları örgüte aktararak kaynak sağladığı ve bunun yeni delil niteliğinde olduğunun anlaşıldığı öğrenildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle kapatılan Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Sakarya Şubesi'ne yönelik operasyonda 12 yönetici gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.