Uğur Özteke

Uğur Özteke

Dertleri dert edindik…

Dertleri dert edindik…

Ankara’da görevli Konyalı bir bürokrat dostumuz önce pazar günü akşam aradı. Ardından da pazartesi günü aşağıdaki yazılı metni bizimle paylaştı. Bizde sizlerle paylaşıyoruz. 

“İyi akşamlar abicim,

Ben dün saat 09.00 treni ile Konya’ya geldim. Biletimi gidiş dönüş Ankara’dan aldım. Akşam tekrar 21 trenine binmek için bilet kontrolünden geçerken ilgili bayan biletimin üzerindeki vagon numarasını değiştirip, “3. vagondan 7. vagona attı”…

Bu esnada niye böyle bir şey yaptığını sorduğumda, “tren değişti ondan” gibi saçma bir cevap verdi. Bu esnada bazı yolculara da bulduğunuz yere oturun gibi saçma bir şeyler söylendiğine tanık oldum. Canım YHT, Meram Sanayi dolmuşuna dönmüş. Bu yaşadıklarımız, bu duruma içim sızladı. Ondan sana yazma ihtiyacı hissettim. Müdürün numarasını sağdan soldan aradım ama bulamadım. Bildiniz gibi seni telefonla aradım. İlgine ve alakanıza durumu üzülerek arz ederim.

Sevgi ve saygılarımla. Seni seven kardeşin. Ankaralı bir bürokrat.”

KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM ORTADA

NE MEVLANA, NE MEVLEVİLİK KALDI

Yeni Şafak Yazarı Süleyman Seyfi Öğün Bey 21 Aralık 2015’te Konya ve Mevlana ile ilgili olarak ilginç bir yazı yazmış. Gözünden kaçan okurumuz varsa bu yazıyı internetten mutlaka okumalarını isterim. Özellikle de şehrimizi yöneten yöneticilerimiz bu yazıyı okumalılar.

Yine de merak eden okurlarımız için Yeni Şafak yazarından şöyle bir özet yapalım;

“Şeb-i Arus, özellikle de Batı'da ihdas edilen Rûmiciliğin de katkısıyla bizzat Konya turizminin geçim kaynağıdır" görüşünü dile getirdi. Öğün, "Hâsılı kendimizi kandırmayalım: Artık ortada ne Mevlâna ne Mevlevîlik kaldı. Üzülsek de durum budur" ifadesini kullandı.“

…………….

TİMSAH ARENA KISKANDIRDI

Önceki gün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat katılımı ile gerçekleştirilen Bursa Stadyumu’nun açılışını izlerken yine fesatlandım. TORKU Arena’nın son yıllarda Konya’ya kazandırılan en büyük beş eserden birisi olduğunu açıkça ifade ediyoruz. Biz Konya olarak bizimle eş değer illere göre bu alanda bir adım da öndeyiz. Ama Türkiye’de bizimle eş değer illerin yöneticileri de biz bunları yaparken armut toplamıyorlar.

Mesela açılış törenini biz yapamadık. Bu yüzden de her işte olduğu gibi bu işte de şehir olarak kimsenin gerisinde kalmayı istemiyoruz.

BURSA DEMİŞKEN…

Hafta sonunda Bursa maçını izlemek için 20 yıl sonra şehrimize gelen Konya’da görev yapmış eski bir bürokrat maçtan önce Alaaddin çevresinde kaybolduğunu söylüyordu. Önce ne demek istediğini anlayamadık. Defalarca durum bize anlatılınca konuyu anladık. Düşündük bir yabancı içinde yerden göğe kadar haklı idi.

Abimiz diyordu ki, “Alaeddin tepesinden Mevlana Hazretlerine doğru giderken gelen bir telefon üzerine hemen geri dönmek zorunda kaldık. Ama bu güzergâhta sola dönüş diye bir şey kalmamış. Bu nasıl bir mantık? Konya’yı bilen ben geri dönemiyorsam Konya’yı hiç bilmeyen ne yapsın?”…

Üzerimizde kalmasın. Varsa bu çözüm yolu diye konuyu yetkililerimize iletmek zorunda kaldık.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Olsun be aldırma yaradan yardır, sanma ki zalimin ettiği kardır. Mazlumun ahı indirir sahi, her şeyin bir vakti vardır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?    

Yaya vatandaşlarımızın, yayalara ait yürüme bölümü olmayan alt geçitleri kullanmadıkları (mümkün oldukça) zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR