Uğur Özteke

Uğur Özteke

Dertleri dert edinmeye devam

Dertleri dert edinmeye devam

Bugün de izninizle dünden kaldığımız yerden devam edelim.

MEVLEVİLERİ BURADA GÖRMEK

Hazreti Pir’e gönül vermiş Mevlevileri ne kadar tanırsınız bilemem. Ama samimi okurlarımıza şöyle bir ricada bulunabiliriz. Eğer bir gün karşınıza böyle bir şans çıkarsa ne olur ne olur gerçekten kendisini Allah yoluna adamış bu insanları biraz tanımaya çalışın.

Biz gazeteciler bu yönden şanslıyız. Belki özel olarak istesek ulaşamayacağımız insanlara mesleğimiz sayesinde kolayca ulaşabiliyoruz.

İşte benim de böyle bir can dostum dahası abim var. Bu insanlar asla isimlerinden söz edilmesine, resimlerinin kullanılmasını izin vermezler. Ben de size sadece Murat abim diyeyim. Evet Murat abimiz ve gönül dostlarını Demokrasi nöbetinde dua ederken görünce inanın önce çok şaşırdık ardından da mutlu olduk. Bu vesile ile bu can gönül dostlarına bir kez daha en derin saygılarımızı sunmak istedik.

GÜRÜLTÜCÜ DÜĞÜN KONVOYLARINI 

KİM KİME ŞİKAYET EDEBİLİR Kİ?

Tamam bugünler tek kelime ile düğün mevsimi. Allah bu yolda yürekleri pır pır atan gençlerimize ve ailelerine kolaylık versin. Mutlulukları daim olsun. Yalnız üzülerek şunu da ifade etmek gerekir ki Konya’da yaşayıp da kendi düğünü dışında düğün konvoyundan rahatsız olmayan bir Allah’ın kulu var mıdır?

Bakın bir bayan okurumuz pazar günü yaşadığı eziyeti bizimle şöyle paylaşıyordu;

“Uğur abi bu şehirde gürültücü konvoylara takan herhalde bir senle biz varız galiba. Beyşehir çevre yolunda cuma günü başlayan eziyetimiz pazar gece yarısına kadar aralıksız sürüyor. Sözüm ona bir de Beyşehir Çevre Yolu Meram Tıp Fakültesi, Medline, Başkent Hastanesi ve Meram Eğitim Araştırma Hastanesi gibi özel yerlerin bulunduğu ve bu bölgede sürekli ambulansların gidip geldiği bir yer.

Konvoycular artık patırtı yapmakla da kalmıyorlar. Yeni moda, konvoydan dört aracın yolu kapatıp birinin öne geçip drift denilen saçma dönüşlerle şov yapması.

Arkadan gelin yolu kapalı bulan onlarca aracın sürücüsü de bu durumu kornayla protesto edince artık siz düşünün bu çıldırtan gürültüyü.

Bir gün ben de kafama huni takıp kendimi bu hengamenin içine atacağım diye de korkmaya başladım.

Aba vallahi ciddi ciddi soruyorum. Biz bunları kime şikayet edeceğiz?Bu yapılanlar yasal mı? İyi tatiller.”

..............

Biz de o gün okuyucumuza derdini Marko Paşa’ya anlatmasını tavsiye ettik.

İŞ YERLERİNİN ÖNÜ

Yine şehir sevdalısı bir okurumuz hem fotoğraf çekmiş hem de derdini yazmış.

Buyurun hep birlikte okuyalım.

“Abicim burası SGK’nın arka sokağı. İhsaniye Caddesi.

 

c5982de8-c317-418c-8936-1e0d4a83f456-002-001.jpg

 

Her iş yeri dükkanlarının önünü bu şekilde kapatırsa vatandaş çarşıya indiği zaman beş dakikada olsa arabasını nereye park edecek? Özellikle otopark konusunda en yoğun bir sokakta bu yapılırsa gerisini siz düşünün artık. Belediyenin ya da yetkililerin bu şekilde sokak gaspına karşı cezai müeyyide uygulamasını bekliyoruz. Bu işyerlerine bir çözüm bulunmalı.

Mesela bu tür marketler mal boşaltacaklarsa sabahın erken saatleri ya da gecenin ilerleyen saatlerinde bu mal boşaltımlarını yapamazlar mı? Ayrıca bu tür büyük araçların bu ana cadde ve sokaklara girmeleri yasak değil mi?”

...........

Şehri ve şehrin güzelliklerini çirkinliklerini yazmaya devam inşallah.      

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

 

İnsanların birbirleri ile oluşacak samimiyeti kalplerine gelen duygular ile görülür.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

 

Hastanelerin giriş ve çıkış kapılarına araç park etmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR