Seda Erciş

Seda Erciş

Devir Konyaspor devri

Devir Konyaspor devri

 

Ligin ilk yarısında alınan mağlubiyetlerin tamamını İstanbul takımlarına karşı alan Torku Konyaspor, yine bir deplasman maçında Galatasaray’a konuk oldu.

Maç öncesi artık endişelenmekten daha çok heyecanlıydık. Eskiden kaç fark yeriz diye konuşurken şimdilerde 3 puanın hesabını yapıyoruz. İnanılmaz güzel bir duygu…

Deplasmanda oynamamız bir şey ifade etmedi ki oyuna oldukça iyi başladık. Galatasaray’ın karışıklığından iyi faydalandık. Özellikle 10. dakikadan sonra kontrolü tamamen eline alan yeşil-beyazlı ekibimiz, ilk yarının sonuna kadar rakibine top göstermeyerek orta sahanın hâkimi oldu. Daha çok kanatları kullanmaya çalışan Konyaspor, bu konuda etkili olsa da sonuca gitme konusunda bir hayli zorlandı.

PEKİ NEDEN?

İlk yarıda bu kadar güzel bir futbol oynarken neden gol gelmedi? Rangelov’a bir bakalım… Takımın en mücadeleci en hırslı oyuncularından biri. Yönetim, teknik heyet ve özellikle taraftarların en çok güvendiği isimlerden biri. Kocaman’ın da oyun sistemine uyan bir futbolcu. Gerek topla olan ilişkisi gerekse asistlerde arkadaşlarına yardımcı olma konusunda inanılmaz başarılı. Fakat bu takım, forvetiyle neden sonuca gidemiyor. Rangelov belki psikolojik olarakta bunu kendisine sormalı. Ligin 20.haftasını geride bıraktık ve sadece 1 golü bulunuyor. Bu konuda artık biraz daha inançlı olmalı. Yoksa ilerleyen haftalarda Bajic’ten kesik yiyebilir.

Mücadelenin 65. dakikasına kadar önde basan rakibine topu vermeyen Konyaspor, bu dakikalardan sonra yorgunluğu belirleyici oldu. Bu dakikaya kadar gol bulamaması direncini de kırdı ve geriye yaslanmasına neden oldu. Ardından topu ayağına alan sarı-kırmızılılar, maçın sonuna kadar kalemize gelerek gol aradı. Bu dakikalarda hem Serkan devleşti hem de şans yanımızdaydı ve etkili ataklar sonucunda golü yemeden maçı 0-0 bitirdik.

İstanbul deplasmanından bu sezon ilk puanımızı aldık. Belki Galatasaray gerçekten kötüydü, ligi erken bıraktılar ama Konyaspor da eski Konyaspor değil. Eski Galatasaray karşısında bile bu oyununu rahat oynardı. Çünkü artık Aykut Kocaman’ın sayesinde takımın bir sistemi var. Kolay kolay bu sistemin dışına çıkmıyor.

Galatasaray karşında kaçırdığımız 3 puana üzülüyoruz. 1 puan için de sevinçli ve umutluyuz. 3.lük için savaşan bir takım var. Konya bu tabloyla ne kadar gurur duysa az. Artık Konyaspor için yeni bir devir başlıyor diyebiliriz.

Galatasaray maçından alınan 1 puan bunun başlangıcı olsun…

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Erciş Arşivi
SON YAZILAR