Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni
Manisa, Aydın ve Denizli'de şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ile beraatı verildi- Manisa Valisi Bektaş:- "Birbirimize daha çok yaslanmamız gerekiyor. Birbirimizi daha çok sevmemiz daha çok kucaklamamız gerekiyor"- Aydın Valisi Ayyıldız:

MANİSA/AYDIN/DENİZLİ (AA) - Manisa'da bir şehit ailesi ile üç gaziye Devlet Övünç Madalyası ile beraatı takdim edildi.

Şehzadeler Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen "Devlet Ödünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni"nde şehit ve gazilerin özgeçmişleri ile Bakanlar Kurulu kararı okundu.

Törende konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, ülke için canlarını feda eden şehitlere ve gazilere olan minnet ile memnuniyetini dile getirdi.

Türkiye'nin içeride ve dışarıda bazı sıkıntılarla karşı karşıya bulunduğuna işaret eden Bektaş, daha çok ülke dışındaki sıkıntıların yansımalarının problem oluşturduğunu vurguladı.

Bektaş, problemlerin en kısa sürede son bulmasını umduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Özellikle kendi vatandaşlarımızın beyinleri açılır, olan biteni daha iyi fark ederler. Türkiye'de ve çevresinde ne olup bitiyor farkına varırlar. Ve kendilerini bir kısım işlerin içine sokmaktan uzak tutarlar. Biz de olabildiğince bu sıkıntıları içimize yansıtmadan çözmenin bir yolunu buluruz. Ama yaşıyoruz ve görüyoruz. Bir şekilde bu sıkıntılar bize yansıyor. Canımız yanıyor. Evlatlarımızı hayatlarını kaybediyorlar, şehit oluyorlar, gazilerimiz oluyor. Bunun da ülkemize ve devletimize çok ciddi maliyeti oluyor. Aslında emeğimizi, gayretimizi, sermaye gücümüzü harcamamız gereken gelişmeyi geleceğe yapmamız gereken yatırımların bir kısmını bu işlere harcamak zorunda kalıyoruz bu da bizi yavaşlatıyor, dünya üzerindeki o yarışta bizi ayağımızdan çeken bir unsur oluyor."

Türkiye'de her bir vatandaşın dünyada ve ülkesinde olup bitenleri görmesi gerektiğini belirten Bektaş, "Kimin ne derdi vardır, asıl sıkıntısı nedir? Ağzından çıkanın geldiği anlamla, gerçekte kafasının arkasındaki kastettiği anlamın arasındaki farkı anlamamız gerekiyor. Birbirimize daha çok yaslanmamız gerekiyor. Birbirimizi daha çok sevmemiz daha çok kucaklamamız gerekiyor" sözlerine yer verdi.

Bektaş'ın konuşmasının ardından 1980 yılında devriye görevi yaparken açılan ateş sonucu şehit olan Ekrem Bağgül'ün kızı Nesrin Serbest ile şehidin annesi Ayşe Bağgül ve gaziler İsa Salih Kaymak, Oktay Yuca ile Haktan Kökten'e Devlet Övünç Madalyası ile beratı verildi.

Törene, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ile Şehit ailesi, yakınları gaziler ve aileleri katıldı.

Törenin ardından protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler ile toplu fotoğraf çektirdi.

- Aydın

Aydın'da bir şehit ailesi, iki vazife malulü ve bir malul gaziye Devlet Övünç Madalyası ile beraatı, Aydın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende sunuldu.

Törende konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerin minnet, şükran ve duayla anıldığını aktardı. Ayyıldız, şöyle dedi:

"Onlar şehitler, onlar gazilerdir. Onları rahmetle anarken gururlanıyoruz. Bizler de şehitlerimizden aldığımız güçle atalarımızın emanet ettiği bu kutsal vatan toprakları için yeri ve zamanı geldiğinde canımızı seve seve vermekten asla çekinmeyeceğiz. Ne mutlu ki size, çocuklarınız, eşleriniz, kardeşleriniz en yüksek makam olan şehitlik mertebesine ulaştılar. Çünkü her Türk evladının gönlünde şehitlik ve gazilik düşüncesi dün olduğu gibi bugün de yarın da olacaktır."

Ayyıldız, Devlet Övünç Madalyası'nı alan ailelerin bunları evlerinin en değerli yerlerinde saklayacağını vurgulayarak, şehit aileleri ve gazilerin bu madalyaları her zaman başları dik taşıyacaklarını söyledi.

- Törende duygusal anlar yaşandı

Şehit aileleri ile gaziler ve yakınlarının katıldığı törende özgeçmişlerin okunması ve madalyaların teslimi sırasında duygusal anlar yaşandı.

Şehit polis memuru Fuat Kaplan'ın eşi Nihal Kaplan'ın ikiz çocukları Mesut Çınar ve Mehmet Rüzgar'ın ellerini tutarak teselli ettiği görüldü.

Vali Ayyıldız, şehit polis memuru Fuat Kaplan'ın madalyasını eşi Nihal ile çocukları Mesut Çınar, Mehmet Rüzgar Kaplan'a, vazife malulü polis memurları Necip Ertuğrul ve Zeynel Aksoy'a, malul gazi Jandarma Astsubay Personel Üst Çavuş Ferhat Akgül'e madalyaları ile beratlarını takdim etti.

Şehit Polis Memuru Fuat Kaplan 2014 yılında Kuşadası'nda bir asayiş olayında silahla yaralanmış tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

- Denizli

Denizli'de bir şehit ailesi ile iki gaziye Devlet Övünç Madalyası ile beraatı düzenlenen törenle verildi.

Denizli Valiliğindeki törende konuşan Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, vatana yaptıkları hizmetlerden dolayı şehit ve gazilere minnettarlığını dile getirerek teşekkür etti.

Konuşmanın ardından şehit ve gazilerin özgeçmişleri okundu.

Şehit aileleri ile gaziler ve yakınlarının katıldığı törende, 2014 yılında Diyarbakır'da görevli iken trafik kazasında şehit düşen Polis Memuru Sıdkı Kara'nın eşi Emine Kara, 2008 yılında Kuzey Irak'ta bölücü örgüte yönelik operasyonda yaralanan er Ali Karagöz ile Kırıkkale'deki bir operasyonda trafik kazasında yaralanan Mehmet Görgülü'ye Devlet Övünç Madalyası ve beraatı Vali Şükrü Kocatepe tarafından sunuldu.

Bu arada şehit polis memuru Sıdkı Kara'nın 19 aylık kızı Zeynep Kara ile gazi er Ali Karagöz’ün 5 yaşındaki kızı Ayşe Karagöz'e oyuncak hediye edildi.

Babasını hiç görmeyen 9 aylık kızı Zeynep Kara ile törene gelen Emine Kara, törende duygulu anlar yaşadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.