Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni
Tokat, Sinop, Kastamonu, Amasya ve Çorum'da 4 şehit yakını ve 7 gaziye madalyaları ve beratları verildi

SAMSUN (AA) - Tokat, Sinop, Kastamonu, Amasya ve Çorum'da 4 şehit yakını ve 7 gaziye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen Devlet Övünç Madalyaları ve beratları verildi.

Tokat Valiliğinde düzenlenen törende, Vali Cevdet Can, Çorum Emniyet Müdürlüğünde görevli iken trafik kazası sonucu şehit olan polis memuru Ömer Kesim'in oğlu Muhammed'i kucağına alarak bir süre sevdi. İstanbul Adliyesi’nde korumakla görevli olduğu kadının oğlu tarafından silahla vurularak şehit olan polis memuru Emrah Taşdemir'in annesi Fadime Taşdemir'in ise törende gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Vali Can, burada yaptığı konuşmada, şehitlere Allah'tan rahmet ve gazilere uzun ömürler dileyerek, şehit polis memuru Kesim'in kızı Büşra Kesim'e, şehit polis memuru Taşdemir'in annesi Fadime Taşdemir'e ve gazi Sami Sırrı Özcan'a Devlet Övünç Madalyaları ve beratlarını takdim etti.

- Sinop

Sinop'ta da Polisevi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Yasemin Özata Çetinkaya, vatan toprağı için canını seve seve veren tüm şehitleri bir kez daha minnetle andıklarını söyledi.

Görevlerini en iyi şekilde icra eden gazilere teşekkür eden Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Günümüz koşullarında farklı bilgisayar oyunlarında, filmlerde ya da haberlerde gördüğümüz sahnelerden ibaretmiş gibi görünen, ancak gerçekte açlığı, yıkımı beraberinde getiren ne bizim, ne dünya ülkelerinin yaşanmasını temenni etmediği durumlarda bizleri koruyan, kahraman şehit ve gazilerimiz oldu. Bu vesileyle kanlarının son damlasına kadar bizi savunan, vatanına, milletine, dinine inancını hiçbir zaman kaybetmeden millet olarak birbirine tutunmanın değerini bilen, şu an hayatta olan ve olmayan tüm şehit ve gazilerimize olan minnetimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Görevlerinizi icra ederken gösterdiğiniz sorumluluktan dolayı sizlere teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından Vali Çetinkaya, gazi polis memuru Güven Baş ve gazi Jandarma Er Erkan Kuş'a Devlet Övünç Madalyaları ve beratlarını verdi.

Törene, Belediye Başkanı Baki Ergül, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, gaziler, yakınları ve diğer ilgililer katıldı.

- Kastamonu

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği, toplumun huzur ve refahı için en değerli varlıkları olan canlarını feda etmekten çekinmeyen gazi polis memurları Mustafa Göçük ve Mehmet Tevfik Özaslan'ın Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına gurur kaynağı olmalarından dolayı Devlet Övünç Madalyası ve beratı ile taltif edildiklerini söyledi.

Takdim edilen madalya ve beratların, devletin ve milletin kendilerine olan teşekkürlerinin yalnızca elle tutulur bir nişanesi olduğunu belirten Günaydın, "Rahatça gezip dolaştığımız bu topraklar bizlere şehitlerimizin, gazilerimizin, tüm kahramanlarımızın mirasıdır. Bu ülke, bu millet şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlığı ve fedakarlığı sayesinde tarihte var olma mücadelesini sürdürmüş ve sürdürmeye devam etmektedir" dedi.

Vali Günaydın, konuşmanın ardından gazi polis memurları Göçük ve Özaslan'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen Devlet Övünç Madalyaları ve beratlarını takdim etti.

- Amasya

Amasya'da gazi polis memuru gazi Abdülhadi Bilgin'e düzenlenen törenle madalya ve beratı verildi.

Valilik binasında yapılan törende konuşan Vali İbrahim Halil Çomaktekin, vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını veren şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi.

Gazilere bir ömür boyu sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam temennisinde bulunan Vali Çomaktekin, "Övünç madalyası ve Cumhurbaşkanımızın şiltini kendilerine vermek bugüne nasipmiş. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Gazilerimize de ömür boyu sağlık ve mutluluk diliyoruz'' diye konuştu.

Çomaktekin, daha sonra gazi polis memuru gazi Abdülhadi Bilgin'e Devlet Övünç Madalyası ve beratını takdim etti.

- Çorum

Çorum'da, Devlet Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Vali Ahmet Kara, bu toprakların dünyanın en kıymetli topraklar olduğunu vurguladı.

Düşmanların daha önce Çanakkale'de birleştikleri gibi bugün de Güneydoğu'da birleştiklerine işaret eden Kara, "Hiç şüpheniz olmasın. Orada Türkiye Cumhuriyeti'nin kuvvetleri mücadele etmektedir. Bizlerin görevi seferdir, zafer Allah'a aittir. İnananlar mutlaka zafere ulaşacaktır ve ben buna inanıyorum ki zafer yakındır" ifadesini kullandı.

Kara, konuşmasının ardından Şehit Jandarma Üstçavuş Emrah Ünalan'ın kızı Eda Ünalan'a, Şehit Polis Memuru Talip Torun'un babası Mustafa Torun'a ve Gazi Polis Memuru İsmail Bolat'a Devlet Övünç Madalyaları ve beratlarını verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.