Devlet Tiyatroları "Yeraltından Notlar"ı Rusya'da Sahneleyecek

Devlet Tiyatroları "Yeraltından Notlar"ı Rusya'da Sahneleyecek
Dostoyevski'nin ölümsüz eserlerinden "Yeraltından Notlar", Türk tiyatro oyuncularınca anavatanı Rusya'da oynanacak

ANKARA (AA) - Devlet Tiyatroları, Rusya'da, Dostoyevski'nin kült eserlerinden "Yeraltından Notlar"ı sahneleyecek.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ankara Devlet Tiyatrosunca sahneye uyarlanan Dostoyevski’nin eseri "Yeraltından Notlar", St.Petersburg’da düzenlenecek "Raduga Gençlik Tiyatro Festivali" kapsamında sergilenecek.

Davet üzerine 29 Mayıs-2 Haziran’da Rusya’da olacak Ankara Devlet Tiyatrosu, oyunu 1 Haziran Perşembe günü, A.A.Bryanstsev Genç Seyirciler Tiyatrosuna ait Küçük Sahne’de izleyenlerin beğenisine sunacak.

Genç tiyatrocular için yeni dramaturjik yaklaşımlar ve modern tiyatro formlarıyla çalışan yeni rejisörler bulmayı amaçlayan festival, bugüne kadar dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 200 oyunu, Rus tiyatroseverlerle buluşturdu.

Dostoyevski’nin yazdığı, Ergin Altay’ın Türkçeye çevirdiği ve Erdinç Doğan’ın oyunlaştırıp yönettiği "Yeraltından Notlar", kendi kişiliğinin kördüğümüne dolanan yeraltı adamının mizahi çatışmalarını ve Petersburg’un bataklığından dünyaya fırlamış Bay X’in, arkadaşlarıyla, kadınlarla ve kendisiyle yaşadığı trajikomik çatışmaları konu alıyor.

Geçen yıl Rusya'nın Velikiy Novgorad-Staraya Russa şehirlerinde düzenlenen "XX. Dostoyevski Tiyatro Festivali"ne de katılan "Yeraltından Notlar", büyük bir başarıya imza atarak "Seyirci Beğeni" ödülüne layık görülmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.