Devrik Cumhurbaşkanı Salih'ten "doğrudan diyalog" çağrısı

Devrik Cumhurbaşkanı Salih'ten "doğrudan diyalog" çağrısı
Yemen'in devrik Cumhurbaşkanı Salih, Suudi Arabistan ile doğrudan diyalog kurulması çağrısı yaptı

SANA (AA) - Yemen'in devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, Suudi Arabistan ile doğrudan diyalog kurulması yönünde çağrıda bulundu.

Salih, Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun 1'inci yıl dönümünde başkent Sana'daki, Es-Seb'in Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

"Yemen'e saldıran Suudi Arabistan yönetimiyle direkt diyalog kurulması ve ona silah yasağı konulması çağrısında bulunuyoruz" diyen Salih, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK), Yemen halkına yönelik saldırılar ve işlenen cinayetler karşısında hiçbir şey yapmamakla suçladı.

BMGK'yı Yemen halkına karşı sorumlu davranmaya çağıran Salih, saldırıların durdurulmasını talep etti.

Salih, Husilerle ittifak içinde olduklarını tekrarlayarak, "Husilerle, aramızın açılmasına ve ilişkimizin bozulmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Öte yandan, Salih'in konuşması sırasında Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Sana semalarında yoğun uçuş yaptığı görüldü.

Salih, birkaç gün önce kendi yandaşlarına, Kararlılık Fırtınası'nın 1'inci yıl dönümünde saldırıların karşısında durmak ve bu operasyonları kınamak için Sana'da bir miting düzenlemeye çağırmıştı. Salih yanlılarının düzenlediği mitinge katılmayan Husiler, bugün Sana'nın kuzeyindeki Er-Ravda mahallesinde ayrı bir miting düzenleyecek.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.