Devrimi ilerlemeye dönüştürmenin zamanı geldi

Devrimi ilerlemeye dönüştürmenin zamanı geldi
Tunus en-Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, "Devrimi kalkınma ve ilerlemeye dönüştürmenin zamanı gelmiştir" dedi.

Tunus en-Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi "Devrimi kalkınma ve ilerlemeye dönüştürmenin zamanı gelmiştir" dedi.

 

Başkent Tunus'un güneyindeki bir seçim merkezinde oyunu kullanan Gannuşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Özgürlük ve halkın iradesi uğruna 70 yılı aşkın mücadele veren bizden önceki nesillere minnettarız. Tunus, yabancı işgalinden kurtulduktan sonra uzun yıllar diktatörlükle yönetildi ve bugün iradesini özgürleştirerek meclis rüyasını gerçekleştirdi " ifadelerini kullandı.

 

"Arap dünyasında özgürlüğün kıvılcımlarını çakan ve diğer ülkelerin aksine ona sahip çıkan Tunus'un bir bireyi olmaktan gurur duyduklarını" dile getiren Gannuşi, "Bu özgürlük kıvılcımı bir emanettir ve bununla yürümeye devam ederek devrimi kalkınma ve ilerlemeye dönüştürmenin zamanı gelmiştir ve Tunus bu konuda İslam dünyasına örnek olabilecek kapasiteye sahiptir" diye konuştu.

 

Gannuşi, Tunus'ta birliğin ve beraberliğin önemini vurgulayarak, devrimi kalkınmaya dönüştürmenin gerçekleşmesi için ülkede uzlaşının temel esas olduğunu belirtti.

 

Parti liderleri konuştu

 

Nida Tunus (Tunus'un Sesi) Partisi (NT) Genel Başkanı el-Baci Kaid Sibsi de başkent Tunus'un Sukra semtinde oy kullandı. Eski döneme değinen Sibsi, "Şu anda her aday eşit şartlarda yarışıyor. Bu durum ülkenin demokratik anlamda gelişim içinde olduğunu gösteriyor" dedi.

 

Devrim sonrası başbakanlık görevinde bulunan Nahda Milletvekili Ali el Urayyid, oyunu kullandıktan sonra basına yaptığı açıklamada, "Polis ve asker gelişen demokrasimizi koruyor. Bugün başarılı bir gün olacak" ifadelerini kullandı.

 

Sosyalist çizgideki Halk Cephesi (PF) lideri Hamma el-Hammami ise oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Gerek Tunus içinde gerek yurtdışında oy verme işlemlerinde ciddi organizasyon problemleri var" diyerek seçim organizasyonundan şikayet etti.

 

 Hammami, ayrıca iki büyük siyasi parti olan Nahda ve NT'yi eleştirerek, "Kendilerini yüksekte görenleri seçim sonrası göreceğiz" şeklinde konuştu.

 

Güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı ülkede, özellikle oy kullanılan merkezler sıkı bir şekilde korumaya alınırken seçim merkezlerinin önünde oy kullanmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

 

Sabah 7'de başlayıp akşam 18'e kadar devam edecek seçimler, yabancı gözlemciler tarafından da yakından takip ediliyor.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.