Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Filistinliler uluslararası medyayı, kamuoyunu kandırıyor" iddiasını yalanladı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Filistinliler uluslararası medyayı, kamuoyunu kandırıyor" iddiasını yalanladı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Filistinliler uluslararası medyayı ve kamuoyunu kandırıyor, kameralar önünde yaralı rolü yapıyorlar" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.Merkezin sosyal medya...

Gazze'de taş üstünde taş bırakmayan, binlerce bina ile, okul hastane, kilis, camiyi yerle bir eden ve büyük bir soykırım yapan işgalci terör devletinin yalanları, "bunlar insan olmaz" dedirtiyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Sözcüsü Ofir Gendelman da soykırımı örtbas etmek için "Filistinliler uluslararası medyayı ve kamuoyunu kandırıyor, kameralar önünde yaralı rolü yapıyorlar" yalanını ortaya attı.

aa-20231017-32433415-32433406-israilin-gazzedeki-elehli-baptist-hastanesini-bombalamasi-sonucu-olu-sayisi-500e-yukseldi.jpg

Diğer yalanlar gibi Gendelman'ın yalanını ortaya çıkaran Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Filistinliler uluslararası medyayı ve kamuoyunu kandırıyor, kameralar önünde yaralı rolü yapıyorlar" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu bilgiye yer verildi:

"İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Sözcüsü Ofir Gendelman'ın paylaştığı görüntülerle ilgili, 'Filistinliler uluslararası medyayı ve kamuoyunu kandırıyor, kameralar önünde yaralı rolü yapıyorlar' iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntülerin, Lübnanlı Yönetmen Mahmut Remzi'nin Filistin'de yaşananlarla ilgili hazırladığı, 'The Reality (Gerçeklik)' adlı spot filmden alındığı tespit edilmiştir."

f-foq3nwuaazy6o.jpeg

İNGİLİZ MEDYASININ YALANINI DA ORTAYA ÇIKARDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi(DMM), Birleşik Krallık medyasının servis ettiği ve tüm dünyada geniş yankı bulan, 'Filistin yanlısı protestocular, 78 yaşındaki İngiliz ordu gazisi Jim Henderson'a saldırdı' iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Bildirilen ilk olayın istasyondaki protestolarla ilgisinin bulunmadığı belirtilen bilgilendirmede, "İngiltere Ulaştırma Polisi Emniyet Müdür Yardımcısı Sean O'Callaghan tarafından yapılan açıklamada, 4 Kasım Cumartesi günü Edinburgh Waverley İstasyonunda meydana gelen olayla ilgili olarak İngiliz Ulaştırma Polisine iki ayrı suç ihbarı yapıldığı belirtilmiştir. Açıklamada, bildirilen ilk olayın istasyondaki protestolarla ilgisinin bulunmadığı, olayla ilgili Kuzey Lanarkshire'dan 41 yaşında bir şahsın tutuklandığı bildirilmiştir. "Göstericilerin hatıra gelinciği satan bir adama saldırdığı" yönünde gelen ikinci ihbar üzerine CCTV görüntülerinin dedektifler tarafından detaylı bir şekilde incelendiği ve kimliği tespit edilen tanıklarla konuşulduğu ifade edilmiştir." denildi.

Söz konusu iddiaların doğru olmadığını belirten DMM, "Sonuç olarak soruşturmayı daha ileri götürmek için yeterli kanıt bulunamadığı ve satıcılarının kasıtlı olarak hedef alındığına dair bir durumun tespit edilmediği duyurulmuştur. Birleşik Krallık medyasının servis ettiği ve tüm dünyada geniş yankı bulan, "Filistin yanlısı protestocular, 78 yaşındaki İngiliz ordu gazisi Jim Henderson'a saldırdı" iddiası doğru değildir." dedi.

f-f0vlba8aafxu5.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.