DHKP-C'lilerin eylem hazırlığı davası

DHKP-C'lilerin eylem hazırlığı davası
Terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu ve sahte avukat kimliği ile sansasyonel eylem hazırlığı yaptığı gerekçesi ile 6 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı

ANKARA (AA) - Terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu ve sahte avukat kimliği ile sansasyonel eylem hazırlığı yaptığı gerekçesi ile 6 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Utku Aykar, Osman Özden, Orhan Namlı ile tutuksuz sanık Selahattin Kızılgöz ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Utku Aykar, atılı suçları kabul etmediğini belirterek, "Yaptığım, yasalara uygun. Herhangi bir örgüt üyesi değilim. Evde bulunan tabanca ile sahte avukatlık kimliği bana ait değil. Kendi gerçek kimliğimle pizzacıda çalıştım" ifadesini kullandı.

Sanık Osman Özden de besmele ile başladığı savunmasında örgütle ilişkisinin bulunmadığını ileri sürdü.

Özden, şöyle konuştu:

"İmam hatipli olduğum için sağ veya sol fikrim yok, inancım da buna izin vermez. Oy kullanmaktan başka siyasi aktivitem yok. Örgüt üyesi olduğum iddiasını kabul etmiyorum. Evime hakimim, neyin nerede olduğunu iyi biliyorum. Evimdeki silahın başkaları tarafından konulduğuna inanıyorum. Hukuka aykırı bir şeyi evime koymam. Utku ile çay ocağında tanıştık. Evime aldım, 10-15 gün kaldı. Evde bulunan kimliği ve silahı görmedim."

Sanık Orhan Namlı da diğer sanıklar gibi suçlamaları kabul etmediğini, örgüt üyesi olmadığını savundu.

Osman Özden'in bir süre yanında çalıştığını belirten Namlı, "Kalacak yeri yoktu, ev tuttuk, 60 Evler'de bir yerdi. Mahalle pek tekin değildi. 'Sağa, sola bakma' diyordum, kafasını kaldırsa kavga çıkartırlar. O yüzden sık sık telefonda 'dikkat et' diyordum. Osman'ın ihtiyacını karşılamak suç olmasa gerek. Tuzluçayır'da oturduğum için çeşitli sivil toplum kuruluşlarına gider gelirim."

Esnaf olduğunu, tutuklanmasının ardından işlerinin zora girdiğini öne süren Özden, tahliyesini talep etti.

Tutuksuz sanık Selahattin Kızılgöz, sanık Utku Aykar'ın yaklaşık 10 gün yanında çalıştığını ancak evinde kalmadığını öne sürdü.

Kızılgöz, "Mobilya dükkanım var. Alt kat imalathane, üst taraf teşhir mağazası. Utku iş istedi, 10 gün denedim. Ancak işe uygun olmadığını gördüm. Bu sürede eve gidip yemek ve malzeme getirdi. Evde oturup yemek yemiştir. Yanımda 15 kişi çalışıyor, bazen yemek için eve gidiyoruz. Evimde barındırmadım, örgüt üyesi mi değil mi bilmiyorum" diye konuştu.

Sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak tahliyelerini talep etti.

Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek, sanık Arzu Okur hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Bazı eksiklerin de giderilmesini kararlaştıran mahkeme, duruşmayı erteledi.

İddianamede, sanıklar, Orhan Namlı, Selahattin Kızılgöz, Utku Ayar, Ceren Arzu Okur, Osman Özden ile Tuncel Ayaz'ın "silahlı terör örgütüne üye olma", "resmi belgede sahtecilik", "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet" suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.