Dicle Üniversitesinde 77 Personele Yakalama Kararı

Dicle Üniversitesinde 77 Personele Yakalama Kararı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından Dicle Üniversitesinde açığa alınan 91 akademik ve idari personelden 77'si hakkında gözaltı kararı verildi

DİYARBAKIR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Dicle Üniversitesine (DÜ) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 77 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, DÜ'de silahlı terör örgütü FETÖ ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle aralarında akademisyen ve idari personelin de yer aldığı 91 akademik ve idari personelin önceki gün açığa alınmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında söz konusu kişilerden 77'si hakkında yakalama kararı verildi.

Kararın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 77 kişinin adreslerinde arama başlatıldı.

Daha önce aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan üniversitede görevli 61 kişiden aralarında eski rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın da yer aldığı 9 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.