Digiturk, VR teknolojisiyle maç yayını için testlere başladı

Digiturk, VR teknolojisiyle maç yayını için testlere başladı
Digiturk İcra Kurulu Başkanı Önal : - "Gelecek sezon VR 360 kameralarla maç yayınına başlıyoruz"- "Yine gelecek sezon ayrıca 4K yayına da başlayacağız. Her hafta bir futbol bir de basketbol maçını 4K teknolojisiyle İnternet ve uydu üzerinden izleyiciye ul

BERLİN (AA) - Digiturk, VR teknolojisiyle maç yayını için test çalışmalarına başladı. Digiturk İcra Kurulu Başkanı Ümit Önal, "sanal gerçeklik" olarak adlandırılan, 360 derece çekimlerin özel gözlüklerle izlendiği teknolojiyi Türk seyircisine kazandıracaklarını söyledi.

Önal, Fenerbahçe ile Laboral Kutxa arasındaki Eurolig Final Four mücadelesinin 360 VR kameralarıyla yapılan çekimlerini, gazetecilere ve Avrupa Ligi (Euroleague) Başkanı ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu'ya tanıttı.

Digiturk'ün Türk futboluna 16 yılda 4 milyar dolar kaynak aktardığı bilgisini veren Önal, platformun televizyon yayıncılığı alanında da pek çok ilke imza attığını vurguladı.

Önal, "İlk kez çok dilde alt yazı seçenekli yayın, ilk HD ve 3D yayını, kaydet izle teknolojisi, 'dilediğin zaman ve dilediğin yerde' seçeneği, 4 farklı ekranda izleme teknolojisi, 16:9 geniş ekran yayını gibi yeniliklere VR teknolojisiyle maç seyrini de eklemeye hazırlanıyoruz. Gelecek sezon her hafta bir maçı VR teknolojisiyle izleyiciye sunacağız." diye konuştu.


- "Gelecek sezon 4K yayına da başlayacağız"


Digiturk kanalı İZ TV'de de 360VR kameralarıyla içerik üretmeye başladıklarını ifade eden Önal, gelecek sezon ayrıca 4K yayına da başlayacaklarını açıkladı.

Önal, her hafta bir futbol bir de basketbol maçını 4K teknolojisiyle İnternet ve uydu üzerinden izleyiciye ulaştıracaklarını dile getirerek, "Ürettiğimiz içerik SamsungStore'da yer alacak. Yani SamsungStore ile birlikte ortak içerik üretiyoruz." dedi.

Toplantıya katılan Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Bertomeu ise Fenerbahçe'nin 4'lü finalin ilk maçında galip geldiği Laboral Kutxa maçında kaydedilen 360 VR görüntüleri özel gözlükle izledi. Bertomeu, Digiturk'e bu teknolojik hamle için teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.