DİKEN ÜSTÜNDE

DİKEN ÜSTÜNDE
Atiker Konyaspor çalkantılı bir haftanın ardından Trabzonspor’u konuk edecek. Yeşil-beyazlılar saha dışında yaşadığı karışık anları bir günlüğüne de olsa geride bırakarak, sahadan galibiyetle ayrılmak istiyor.

İkinci yarıya iyi başlamayan Atiker Konyaspor, ikinci yarıda hızlı bir giriş yapan Trabzonspor’u ağırlayacak. Gençlerbirliği maçının sonrası yönetimsel bir girişimin ardından yaşanan gerginlikler Konyaspor’a hareketli bir hafta yaşatırken, maçın bizim için taraftarsız olması da handikap yaratıyor. Konyaspor taraftarı stat dışında dev ekranda maçı izleyerek, sesini içeriye takımına duyurmaya çalışacak.

BU SEZON 4. MAÇ

Atiker Konyaspor ile Trabzonspor bu sezon 4. kez rakip olacak. İki takım arasında yapılan 3 maçta Trabzonspor 2 galibiyet alırken, bir müsabaka da beraberlikle sona erdi. Ligin ilk yarısında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçı Trabzonspor 1-0 kazandı. Ziraat Türkiye Kupası H Grubu'nda eşleşen iki takım arasında Konya'da yapılan ilk karşılaşma 0-0 sonuçlanırken, ikinci maçta bordo-mavililer 1-0 galip geldi.

32. RANDEVU

Spor Toto Süper Lig'de Atiker Konyaspor ile Trabzonspor ile bugün Büyükşehir Arena’da oynayacakları maçla 32. kez karşılaşacak. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 31 lig maçında Karadeniz temsilcisinin galibiyetlerde 16-9 üstünlüğü bulunuyor. Altı maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Konyaspor, söz konusu maçlarda 33 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 44 gol gördü.

PUSULA SPOR YAZARLARINDAN MAÇ ÖNÜ YAZISI

Konya'ya deplasman yapıyoruz

Kendi evimizde seyircisiz oynayacağımız, adeta Konya'da deplasman yaşayacağımız müsabakada Konya Büyükşehir Arena'da Trabzonspor'u konuk ediyoruz. Konya'da ortam gergin, yedi haftalık kötü sürece yönetim ve teknik heyet arasında yaşanan bildiri gerginliği de eklenince Kocaman'ın öğrencileri bordo-mavililer karşısında alacağı galibiyetle gergin ortamı bertaraf etme gayretinde olacakları aşikar gözüküyor. Trabzon cephesi de yakaladığı beş maçlık çıkışını Konya'da yaşanan krizleri kendi aleyhine fırsata çevirip üst sıralardaki yerini sağlamlaştırmak istiyor. Temsilcimiz için oldukça zorlu geçecek beş haftalık periyodun ilkinde maalesef galibiyet bize uzak görünse de beraberlik kötü değildir. Sabrın sonu selamettir. (HASAN DURUCAN)

Golü atan kazanacak

Trabzon ile Konyaspor arasında oynanan maçlar genelde vasat olsa da saha içi ve saha dışı etkenlerle bol gollü maçlara da sahne olmuştur. Cezalı olmamız kağıt üzerinde bakıldığında dezavantaj gibi görünebilir. Lakin son yaşanan olaylar, sonuçlar ve durup dururken gün yüzüne çıkan çatlak seslerden ister istemez tribündeki insanlarda etkilenecekti ve tepki verecekti. İlk yarının tartma ve ufak saldırılar ile berabere biteceğini ikinci yarı golü atan tarafın kazanacağı ya da farkı artıracağını düşünüyorum. (SÜLEYMAN SAYAN)

Takımını yalnız bırakma

Gençlerbirliği maçından bu yana hemen hemen her gün değişik bir gündem ile güne başlayan Konyaspor kamuoyu, son olarak da rakip tribün biletleriyle ilgili fiyat karmaşasıyla haftayı noktaladı. Hafta içi hocası 1 gün izin alan ve sportif gündem dışında hemen hemen tüm kaotik ortamların içinde bulunan Konyaspor camiasının futbolcuları Trabzonspor karşılaşmasına nasıl bir ruh haliyle çıkacak açıkçası çok merak ediyorum. Son dönemde yükselişe geçen konuk ekip ile aynı dönemde ciddi bir formsuzluk yaşayan Konyaspor’un mücadelesinde eğer bu yaşananlar futbolcu kardeşlerimizi olumlu motive ederse 3 puan alınabilir. Ancak tersi bir durum söz konusu olursa 1 puan bile büyük başarıdır. Konyaspor taraftarını tüm stadyumun kapalı olduğu bu mücadelede dev ekran başında meşalelerle takımlarını desteklemeye davet ediyoruz. (İLKER KIRNAZ)

Futbol şansı yanımızda olsun

Rakip Trabzonspor son Alanyaspor maçı beraberliği hariç Avrupa’nın 5 büyük ligi baz alındığında 4 maça göre Juventus ile birlikte en çok puan toplayan çok formda bir ekip. Ara transferde Beşiktaş’tan alınan Olcay Şahan da takıma büyük katkı yapıyor. 90 dakika içerisinde çok gol pozisyonu bulabilen, kanatları çok iyi kullanan, rakip ceza alanına çabuk girebilen bir takıma karşı Konyasporlu futbolcuların oyun disiplininden kopmadan oynaması gerekiyor. Taraftar desteğinden yoksun maça çıkacak Konyaspor’un kötü gidişe dur diyecek galibiyeti alıp taraftara kendilerini affettireceklerine inanıyorum. İnşallah müsabaka şansı da Konyaspor’un yanında olur. (Şemseddin Beştav)

Umutluyuz ancak!..

Hafta içerinde yaşanan tatsızlıklar, son haftalarda alınan kötü sonuçlar, bir de üstüne üstlük seyircisiz oynanacak olan Trabzonspor mücadelesi... Hepsini üst üste koyduğumuzda olumsuzluklar ağır basıyor. Ama umudumuz hala sürüyor.  Alınacak 3 puan,  yaşananları tümden unutturur. Aksini düşünmek bile insana işkence gibi geliyor. Umarım ki; yaşananlardan herkes bir ders çıkartır ve yeni heyecanlar, yeni umutlar, yeni hayaller kurma adına adımların atılmasına vesile olur... (Murat DÖNMEZ)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.