"Dikkat Kedi Çıkabilir" sergisi

"Dikkat Kedi Çıkabilir" sergisi
Üsküdar Belediyesince "Dünya Kediler Günü" dolayısıyla hazırlanan sergi, 28 Şubat'a kadar görülebilecek

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Belediyesince İGG Gezi Topluluğunun katkılarıyla düzenlenen "Dikkat Kedi Çıkabilir" sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen serginin açılışında AA muhabirine açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Dünya Kedi Günü dolayısıyla Üsküdar'ın sokak kedilerinin resmedildiği bir sergi açmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Tüm sanatseverleri sergiye davet eden Türkmen, "Amacımız insanları, genelde sokak hayvanları, özelde kedilerle ilgili duyarlılığa davet etmek, sokak hayvanlarına sokakta yaşayan canlılara daha duyarlı hale getirmek, onlara karşı daha yardımsever olmaya sevk etmek” dedi.

İGG Gezi Topluluğunun kurucusu ve etkinliğin yürütücüsü Elvan Alver de topluluğun sosyal paylaşım sitesi İnstagram'da kurulduğunu dile getirerek,"Sergimiz için fotoğraf çeken kişiler nalburdan üniversite hocasına, vergi memurundan bakkalına kadar çok çeşitli mesleklerdeki insanlar" ifadesini kullandı.

Alver, gençten yaşlıya birçok yaştan üyelerinin bulunduğunu anlatarak, şunları söyledi:

“Biz fotoğrafı hem terapi amaçlı hem de 'sosyal sorumluluk adı altında ne yapabiliriz?' diyerek çekiyoruz. 'Ne yapabiliriz?' diye düşündük ve Üsküdar Belediyesiyle iş birliğine gittik. Topluluk olarak bir araya geldik ve hep birlikte Üsküdar'daki sokak kedilerini fotoğrafladık.”

Sergi, 28 Şubat'a kadar görülebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.